Sport

Hovland slo til med med hole-in-one før Masters: – Veldig kult

Viktor Hovland ladet opp til årets US Masters med hole-in-one i en showturnering.

De neste dagene jakter nordmannen på sin første majortittel.

I fjor ble 26-åringen nummer sju i Masters, i et år der han endte opp med å vinne PGA-sluttspillet. I år har han hatt en trøblete innledning på sesongen og har også skiftet trener, men onsdag viste han at slagene fortsatt sitter.

Et riktig sted sted

Det ble nemlig hole-in-one på den tradisjonsrike par 3-turneringen.

– Jeg får takke de litt snille flaggplasseringene her ute, men det var veldig kult. Et kult sted å gjøre hole-in-one på, sa Hovland til Discovery.

Kanalen CBS har Hovland på topp ti over sin seierskandidater i helgens turnering. Hovlands kompis Kevin André Wright, som også var med som caddie for Hovland onsdag, tror på det helt store.

– Han vinner på søndag, sa Wright til Discovery.

Jon Rahm er tittelforsvarer og mange vil ha autografen hans.

Måtte utsettes

Hovland og resten av golfeliten slo ut i årets første majorturnering torsdag kveld. På grunn av uvær måtte starten stadig utsettes. Kraftig regn og torden og lyn gjorde at spillerne måtte søke ly.

Hovland skal gå sammen med amerikanske Wyndham Clark og australske Cameron Smith på de to første rundene på den ikoniske Augusta-banen. Trioen skulle komme i gang torsdag kveld.

Utfordreren

Hovland må belage seg på hard konkurranse fra blant andre Scottie Scheffler, som står med to seirer og én annenplass på sine tre siste turneringer. Amerikaneren har vært i kjempeform siden i fjor høst. Det fører også til at mange holder ham som favoritt.

Regjerende mester Jon Rahm, som endte fire slag foran annenmann Brooks Koepka i fjor, er også en mulig vinner. Både Rahm og Koepka spiller på den mye omtalte LIV-touren.


Mer fra Dagsavisen