Ishockey

Stavanger Oilers knuste VIF og tok tilbake ledelsen: – Champagnehockey

Stavanger Oilers har igjen overtaket i semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey etter 4-0-seieren hjemme mot Vålerenga.

Oilers leder 2-1 sammenlagt. Semifinaleserien avgjøres i best av sju oppgjør, og første lag til fire seirer går videre.

I egen hall fikk Oilers en drømmestart. Etter bare seks snaue minutter hamret Dan Kissel vertene i ledelsen.

– Det er alltid fint å score et mål tidlig i kampen, og jeg tror han reddet alle skuddene mine i forrige kamp, så det var godt at den gikk inn nå, sa Kissel til TV 2 etter første periode.

Vondt ble til verre for Vålerenga da Mika Partanen måtte slepe seg av isen med en skade midtveis i første periode.

Det ble også bare ett mål i midtperioden. Nick Dineen sørget for det seks minutter etter hvilen.

– Champagnehockey

Tredje og siste periode startet heller ikke noe bedre for Vålerenga da Ludvig Hoff scoret 3-0-målet etter rundt fem minutter.

– Det er fantastisk hockey, det er champagnehockey, utbrøt TV 2-kommentator Espen Ween.

Oilers-spillerne var likevel ikke helt mette, og med ni minutter igjen på klokken økte André Bjelland Strandborg ledelsen ytterligere i overtall.

Oilers vant det første oppgjøret 4-1, mens Vålerenga slo tilbake med 2-1-seier etter overtid på Jordal onsdag.

– Det er litt lekestue her nå, kommenterte Bjørn Erevik.

Press

Lørdag møtes kamphanene igjen i Stavanger til semifinalens fjerde oppgjør. Oilers kan dermed sette et skikkelig press før lagene skal tilbake til hovedstaden to dager senere.

Oilers og Vålerenga endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i grunnseieren. Det skilte riktignok 17 poeng opp til den soleklare seriemesteren Storhamar.

I kartfinalen gjorde Oilers kort prosess på Lillehammer da de tok fire strake seire, mens Vålerenga vant 4–1 over Stjernen, som fikk med seg en 5-1-seier på hjemmebane i det fjerde oppgjøret.

Stavanger er regjerende norgesmester etter seier over Storhamar i finalen forrige sesong.

---

NM-sluttspillet menn torsdag, semifinale 3. kamp (best av 7):

Stavanger – Vålerenga 4-0 (1-0, 1-0, 2-0), sammenlagt 2-1

3668 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (5.41) Daniel Thomas Kissel (Simon Bourque, Tristin Langan).

2. periode: 2-0 (26.03) Nick Dineen (Greg Mauldin, Patrick Ulriksen).

3. periode: 3-0 (44.45) Ludvig Hoff (Nicolai Bryhnisveen, André Bjelland Strandborg), 4-0 (50.22) Strandborg (Hoff, Andreas Klavestad).

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.