Sport

Mourinho utestengt i fire kamper etter finalebråket i Budapest

Roma-trener José Mourinho er utestengt i fire kamper etter oppførselen hans mot dommer Anthony Taylor under europaligafinalen mot Sevilla.

Sevilla vant finalen etter straffesparkkonkurranse, noe som gjorde Mourinho svært misfornøyd.

Etter kampen ble Taylor konfrontert av Mourinho i en garasje under stadion. Treneren lirte av seg ulike skjellsord og hevdet at dømmingen var «skammelig».

– Det var en intens kamp med en dommer som virket spansk. Det var gult, gult, gult hele tiden, sa 60-åringen til pressen etter kampen.

I tillegg til Mourinhos utestengelse har også Roma blitt bøtelagt med til sammen 55.000 euro. Det tilsvarer 644.000 norske kroner.

50.000 euro får de i bot grunnet tenning av fyrverkeri, kasting av gjenstander, skadehandlinger og forstyrrelser i publikum, mens de resterende 5000 euroene er på grunn av lagets upassende oppførsel.

Roma får heller ikke lov til å selge billetter til neste bortekamp i de europeiske turneringene, i tillegg til at de er beordret til å kontakte det ungarske fotballforbundet innen 30 dager for oppgjør av skadene forårsaket av klubbens supportere.


Mer fra Dagsavisen