Vipers Kristiansand til nok en Champions League-finale – slo Györ 37-35 foran 20.000 tilskuere

Vipers Kristiansand stilnet rekordpublikummet i Budapest og sikret Champions League-finale i håndball. Det ble 37-35 over hjemmefavoritt Györ i semifinalen.

Vipers ledet 23-18 ved pause etter en målorgie den første halvtimen. Keeperne på begge lag hadde vriene rammebetingelser, men Vipers-forsvaret var bedre enn Györs i førsteomgangen.

Vipers startet like effektivt etter pause og gikk opp til 25-18.

Györ ga ikke opp, men ble hengende etter hele resten av kampen. Keeperveteranen Katrine Lunde (43 år) slo til med viktige redninger i andreomgangen da Györ var på vei mot å komme ajour.

Det ble høydramatisk mot slutten av oppgjøret. Györ reduserte til 35-36 etter med 50 sekunder igjen å spille. Vipers håndterte sluttfasen godt og holdt unna.

Györ, med Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale på laget, falt tungt i semifinalen. Den ungarske klubben står uten tittel i den gjeveste turneringen siden 2019. Det skaper en krise.

Hattrick?

Vipers er én seier unna å vinne Champions League tre sesonger på rad. Finalen spilles søndag.

Det kan bli en perfekt avslutning for trener Ole Gustav Gjekstad. Han slutter i Vipers etter finalehelgen og fortsetter karrieren i den danske klubben Odense.

Lunde har sjansen til å bli den første spilleren med sju Champions League-titler.

Jamina Roberts og Marketa Jerabkova var giftigst i Vipers-angrepet og dominerte i perioder.

Vipers målvakt Katrine Lunde under semifinalen i Champions League i håndball mellom Györ og Vipers i MVM Dome Budapest.

Tilskuertopp

Arenaen i Budapest var fylt nesten til siste sete. Det gjorde at tilskuerrekorden i kvinnehåndball ble forbedret til 20.022, ifølge Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Györ-duoen Veronica Kristiansen og Silje Solberg-Østhassel fulgte kampen fra tribunen. Begge er gravide og har termin i løpet av sommeren.

Den andre semifinalen starter 18.00 og går mellom Esbjerg (med en rekke norske spillere) og FTC Hungaria.