Sport

Doubleparet Ulrikke Eikeri og Eri Hozumi ute av Roland-Garros

Tennisspillerne Ulrikke Eikeri og Eri Hozumi måtte gi tapt mot Marie Bouzkova og Sara Sorribes Tormo i 2. runde av doubleturneringen i Roland-Garros fredag.

I en kamp som kunne vippe begge veier, tapte Eikeri og japanske Hozumi med settsifrene 5-7, 2-6.

Den norsk-japanske duoen virket nervøse i åpningen og spilte på seg to servebrudd på de første tre gamene. Eikeri og Hozumi vant deretter de fem neste gamene, men spilte så på seg to nye brudd og tapte førstesettet 5-7.

På stillingen 5-4 hadde Eikeri og Hozumi hele tre settballer på rad, men verken Eikeri eller Hozumi greide å slå inn det avgjørende poenget.

Hozumi ble brutt også i første game i sett nummer to og det spansk-tsjekkiske doubleparet skaffet seg nok en fordel i kampen. Deretter tok de seieren.

Eikeri og Hozumi tok seg på imponerende vis forbi verdensenerne Katerina Siniakova og Barbora Krejcikov (Tsjekkia) i første runde.

Tross en imponerende første kamp var Eikeri klar over at det kunne bli en tøff match fredag. Tsjekkiske Bouzkova er rangert som nummer 33 på verdensrankingen i single. Sorribes Tormo har på sin side tatt seg til tredje runde av singleturneringen i Roland-Garros.

– Vi skal være aggressive og gå for det. Det blir en tøff match, sa Eikeri til Discovery kvelden før kampen.

I fjorårets utgave av Roland-Garros spilte Eikeri med amerikanske Catherine Harrison. Da ble det også exit i runde to.

Eikeri fikk seg likevel en stor opptur i 2022-utgaven, hvor hun og hennes belgiske makker Joran Vliegen tok en sensasjonell 2.-plass i mixed double.

Nyeste fra Dagsavisen.no: