Napoli i trøbbel før returmøtet med Milan. To mann ute

(Milan - Napoli 1-0). Det ble en tung kveld for Napoli på San Siro onsdag. Milan tar med seg 1-0 til returen i CL-kvartfinalen i Napoli, og de lyseblå mistet to av sine faste menn.

Kampens eneste mål sto Ismaël Bennacer for før pause. Napoli med stjernen Khvicha Kvaratskhelia på kanten skapte mye, men hjemmelaget sto imot.

Et kvarter før slutt ble André-Frank Anguissa utvist og mister returkampen. Det samme gjør midtstopper Kim Min-jae som pådro seg gult kort, det andre i sluttspillet.

Det gjør at landslagsstopper Leo Skiri Østigård rykker nærmere en kamp fra start, men trolig er Juan Jesus foran i køen.

Fra før er superspissen Victor Osimhen skadd. Han har scoret 25 mål for Napoli denne sesongen, og ingen av målene har kommet fra straffemerket.

– Det blir veldig spennende å se om Napoli får stablet Osimhen på beina, for det blir ekstra viktig nå når de mangler Kim og Anguissa til returkampen, sa TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø-Møller.

Napoli har kun tapt tre ganger i Serie A denne sesongen, men to av nederlagene har kommet i de tre siste kampene. Sist var mot Milan for ti dager siden på eget gress. Også i bortekampen mot Milan ble det tap.

Ett baklengs siste seks

Igjen måtte de se seg slått av et Milan som har imponert i mesterligaen denne sesongen. I serien er laget på 4.-plass og kjemper om ny CL-plass kommende sesong.

– Det er en herlig «go» i dette laget. De har veldig god taktisk forståelse, sa Stamsø-Møller.

Milan-forsvaret holdt nok en gang unna. Det er sjette kampen på rad uten tap på hjemmebane. I de kampene har det kun blitt ett baklengs.

Napoli kom best i gang og kunne fort ledet etter fem minutter. Kvaratskhelia kom til avslutning fra kort hold før minuttet var gått, men Milan-forsvaret avverget på streken.

Kontring

Den underholdende omgangen ga etter hvert flere sjanser til begge lag. Rafael Leão var i fullt firsprang og avsluttet like til side for stolpen halvveis ut i omgangen.

Fem minutter før pause kontret Milan:

Brahim Díaz vendte glitrende av to mann på egen halvdel og løp 60 meter før han avleverte ballen til Leão. På en berøring fant han Bennacer som hamret inn 1-0.

Midtstopper Simon Kjær headet senere i tverrliggeren, men Napoli slapp med skrekken. Napoli presset på mot slutten og kom til flere gode avslutninger, men Mike Maignan i Milan-buret var på rett plass.

Duellen avgjøres i Napoli til tirsdag. I semifinalen venter vinneren av Benfica og Inter.