Sport

Hovland etter karrierebeste i Masters: – Må være mer komfortabel i slike situasjoner

Golfesset Viktor Hovland er klar på at han har tilegnet seg mer erfaring til tross for at han slo seg ut av tetkampen i majorturneringen US Masters.

Hovland var på tredjeplass med tre slag opp til ledende Brooks Koepka foran den siste runden på den ikoniske Augusta-banen søndag kveld. Der slet Hovland og gikk to slag over par, og dermed endte han seks slag bak vinner Jon Rahm.

Sjuendeplass er karrierebeste for Hovland i den svært prestisjetunge turneringen.

Det var ikke første gang Hovland var med i kampen om en majortittel foran siste runde.

I fjor gikk han i siste gruppe i British Open sammen med Rory McIlroy, men endte til slutt på delt 4.-plass.

– Ikke bra nok

Etter søndagens sisterunde var Ekeberg-gutten ærlig om eget spill.

– Jeg spilte rett og slett ikke bra nok. Jeg slet litt med balltreffene og var midt mellom køller hele tiden. Litt stang-ut på green i starten, og da blir det for tungt å komme seg tilbake fra det, sa Hovland til Discovery etter runden.

På den tredje runden greide Hovland fem birdier på rad og slo seg rett inn i tetkampen. Han håpet på noe av det samme på siste runde, men han fant aldri helt rytmen.

– Det var en utrolig kul opplevelse selv om jeg ikke spiller så bra … Jeg visste at om jeg havnet på en streak som på runden før, så kunne det bli spennende.

Erfaring

Han er likevel klar på at han skaffer seg verdifull erfaring i de største turneringene i golfverden.

– Jeg må bare lære meg å være mer komfortabel i slike situasjoner. Jeg vet at jeg har spillet, men det er bare å stole på det og tro på det litt mer. Jo mer jeg er i disse situasjonene, så føler jeg at jeg gjør det bedre. Og så har jeg gjort stor fremgang rundt greenen og slår mange slag som jeg ikke har greid før, sa Hovland.

Rahm vant Masters-turneringen for første gang søndag og fikk dermed med seg den ikoniske grønne jakken og litt over 33 millioner kroner.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å gråte av å vinne en golfturnering, men på det 18. hullet var det veldig nært. Jeg er virkelig stolt av meg selv, sa Rahm etter triumfen.

Hovland skal i aksjon allerede senere denne uken. Da venter en turnering i South Carolina.


Mer fra Dagsavisen