Sport

Pogacar til topps i Flandern rundt etter knockout-rykk

Den slovenske stjernesyklisten Tadej Pogacar utkonkurrerte resten av feltet og vant sykkelmonumentet Flandern rundt for første gang i karrieren søndag.

Klassikeren strakte seg over 273,4 kilometer fra Brugge til Oudenaarde. Da det gjensto to mil igjen fikk Pogacar en luke til konkurrentene og 24-åringen kjørte alene til mål.

Fjorårets vinner, Mathieu van der Poel, tråkket inn til 2.-plass med 17 sekunder opp til vinneren. Danske Mads Pedersen spurtet inn til 3.-plassen.

Det ble dramatikk tidligere i rittet med flere velt. Bahrain Victorious-rytteren Filip Maciejuk forårsaket en massevelt i hovedfeltet med 14 mil igjen. Maciujuk mistet balansen, mens han syklet på bløtt gress utenfor asfalten. Han tok seg derfor inn igjen i front av feltet, men skubbet borti en annen rytter som endte med å dra med seg opp mot 40 ryttere.

Flere av dem var Uno-X-ryttere, blant annet tidligere norgesmester Rasmus Fossum Tiller. En det gikk verre for var det belgiske hjemmehåpet Tim Wellens, som senere måtte bryte rittet.

Maciejuk ble senere kastet ut av rittet som følge av situasjonen.

– Det var en forferdelig manøver. Jeg står inne for at han ble diskvalifisert. Du kan ikke hoppe ut i gresset på den måten fordi du skal ta noen plasser. Det var ikke bra i det hele tatt, men det er godt å se at de fleste er tilbake igjen, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

Senere på dagen gikk han ut på Twitter og beklaget.

Årets ritt var den 107. utgaven av sykkelmonumentet.

Mer fra Dagsavisen