Sport

Jakob Ingebrigtsen tok sitt tredje strake EM-gull på 3000 meter innendørs

Løperstjernen Jakob Ingebrigtsen innfridde favorittstempelet og tok gullet på 3000 meter i friidretts-EM innendørs i Tyrkia søndag.

Ingebrigtsen tok med det sitt tredje strake gull på øvelsen i innendørs-EM. Han vant også i 2019 og 2021. Sandnes-løperen tok seg enkelt videre fra kvalifiseringen og var best i finalen i Istanbul.

– Jeg kjente meg bra. Jeg ville ikke nødvendigvis springe fort, men jeg følte meg bra, sa Ingebrigtsen til NRK.

Han hadde håpet at konkurrentene ville gi ham mer kamp.

– Jeg springer i front fra start til slutt uten å ønske det selv, men jeg må de se på det positivt. Det er ingen som vil være med å «fighte», fortsatte han.

Norsk rekord

Spanske Adel Mechaal var nærmest Ingebrigtsen, men spanjolen var sjanseløs mot slutten og endte litt over sekundet bak Ingebrigtsen i mål.

Serbiske Elzan Bibic tok bronsen.

Ingebrigtsen slo også den norske rekorden på distansen med tiden 7.40,32. Han hadde 7.48,20 som personlig bestenotering fra tidligere. Narve Gilje Nordås hadde den norske rekorden med 7.45,39 før søndagens EM-finale.

– Det var ikke et mål. Som sagt kunne jeg løpt enda fortere, sa Ingebrigtsen.

Elleve gull

Finaleseieren var Ingebrigtsens femte totalt i innendørs-EM. Den første kom på 3000-meteren for fire år siden. Som senior har han nå hele elleve mesterskapsgull fra friidrettsbanen. I tillegg er Ingebrigtsen to ganger europamester i terrengløp.

Tidligere i mesterskapet tok Ingebrigtsen gull på 1500 meter.

Magnus Tuv Myhre endte på 12.-plass med en ny personlig bestetid på 7.51,30.

Mesterskapet i Istanbul går som planlagt tross jordskjelvet som rammet Tyrkia hardt for en snau måned siden.

Mer fra Dagsavisen