Ishockey

Falk-Larssen ferdig i Vålerenga som venter fullt hus mot Frisk onsdag

Svein Petter Falk-Larssen og Vålerenga ishockey har avsluttet arbeidsforholdet. Nå vender han hjem til Trondheim og Nidaros. Han går dermed glipp av det som trolig blir utsolgt Jordal i romjula.

Falk-Larssen reiste sørover som 15-åring og er nå blitt enig med 1. divisjonsklubben Nidaros fra Trondheim, melder Adresseavisen.

– Det fristet å komme hjem. Nidaros har gjort det bra, og har mål om å rykke opp. Det skal jo være et lag i eliten i Trondheim, og det er veldig moro om jeg kan bidra til at det skjer, sier Svein Petter Falk-Larsen til Adresseavisen.

26 år gamle Falk-Larssen kom til Vålerenga for ett år siden fra Sparta. Han fikk totalt 44 kamper for Vålerenga og endte opp med 13 målpoeng.

– Falk-Larssen var en riktig bra lagspiller, en som alltid stilte opp for laget og som jobbet hardt både på treninger og i kamper. Dessverre kunne ikke vi gi han mer spilletid, så for at han skal kunne utvikle seg videre har vi blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet. Da har han mulighet for å kunne gå til en klubb hvor han kan få spille mer og utvikle seg videre, heter det i uttalelsen på Vålerengas nettsider.

– Vi ønsker «Falken» lykke til videre, og takker for innsatsen han har lagt ned for Vålerenga, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson.

Falk-Larssen har også vært innom Stavanger Oilers og er sønn av verdensmesteren på skøyter fra 1983, Rolf Falk-Larssen.

For første gang på seks år blir det spilt romjulshockey i Jordal Amfi, etter at koronapandemien har forhindret det etter at nye Jordal ble åpnet høsten 2020. Motstander er Frisk Asker, og Vålerenga opplyser på sin Twitter-konto at det nå tikker mot utsolgt.

Mer fra Dagsavisen