Effektive England til kvartfinale – møter Frankrike

Kaptein Harry Kane scoret sitt første mål i årets fotball-VM da England senket Senegal 3-0 og gikk til kvartfinale. Der venter regjerende mester Frankrike.

De hvitkledde var lenge under press fra Senegal, men mot slutten av første omgang kontret de inn to mål og sikret langt vei avansementet.

Jordan Henderson sendte England i ledelsen fem minutter før pause. Det var bare Liverpool-kapteinens tredje landslagsmål. På overtid av omgangen scoret Kane sitt første mål i Qatar-sluttspillet på en kontant avslutning etter en strålende kontring.

Ti minutter ut i annen omgang fikk også Bukayo Saka nettsus. Det var hans tredje scoring i Qatar-VM.

England var svært effektive på en dag banespillet ikke var det beste. I kvartfinalen blir det et tøft møte mot Frankrike, som slo Polen tidligere søndag. Oppgjøret spilles førstkommende lørdag klokken 20.

«Three Lions» kom til semifinalen i 2018-VM, men tapte både den og bronsekampen. I fjorårets EM på hjemmebane kom de seg helt til finalen, der det ble engelsk tap for Italia.

Afrikanske sjanser

Senegal deltok bare i sitt tredje VM. De kom til kvartfinale i 2002, mens det ble exit i puljespillet i Russland for fire år siden.

Etter en rotete innledning fra begge lag fikk Senegal kampens første store sjanse etter drøyt 20 minutter. Afrikanerne broderte seg inn i 16-meteren, men avslutningen fra Ismaila Sarr gikk like over målet.

Etter en halvtime satte Sarr opp Boulaye Dia inne i feltet, men England-keeper Jordan Pickford holdt ballen ute av målet med en strålende enhåndsredning.

Effektivt

Og der Senegal bommet, traff England på sin første mulighet. Strålende spill sendte Jude Bellingham fri på kanten, og han slo ballen flott inn til Henderson. I minuttene som fulgte kunne England godt ha doblet ledelsen, men de var upresise i sluttfasen.

På overtid sendte Senegal mange fram, og da åpnet det seg bakover. England fikk fritt spillerom og etter flere fine pasninger kom Kane alene med keeper Édouard Mendy og gjorde ingen feil.

Ti minutter ut i annen omgang satt finspillet igjen for England. Phil Foden kom fri på kanten og fant en helt alene Saka i feltet. Han satte ballen i mål uten problemer.