Sport

Olaf Tufte satser på langløp i langrenn

Tidligere roer Olaf Tufte (46) skal kommende sesong gå langløp for Team Kaffebryggeriet i Ski Classics.

Det ble klart på et pressemøte mandag.

Den firedoble OL-medaljøren la opp som roer etter Tokyo-OL i fjor sommer, og blir nå langrennsløper for Team Kaffebryggeriet i langløpssirkuset.

– Jeg har mange år igjen på toppen, jeg er jo ung. Jeg har alltid synes det var veldig fascinerende med ski og gjerne langløp. Jeg synes det er gøy å få ordentlig innsyn, og så synes jeg det er gøy å hjelpe til om jeg har noe å bringe på banen, sa Tufte på mandagens pressekonferanse ifølge TV 2.

I 2007 ble Tufte nummer 43 i Vasaloppet. Han har deltatt i både Birkebeinerrittet, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrennet flere ganger. Ski Classics-sesongen starter 10. desember med en lagtempo i østerrikske Bad Gastein.

Fra før er lagkaptein Vetle Thyli, Stian Berg, Gustav Heldal, Bård Eskil Bjørndalen, Edvard Lauritz Sæthern, Anna Haag, Nils-Ingar Aadne og Oda Nerdrum med på laget.