Sport

Filip Ingebrigtsen måtte bryte i konkurransecomebacket i Kroatia

Filip Ingebrigtsen gjorde konkurransecomeback på 3000-meteren under et internasjonalt stevne i Zagreb søndag, men måtte bryte.

Det var Ingebrigtsens første baneløp siden Bislett Games i juni. Da stilte han på 5000 meter, men brøt underveis og kom aldri til mål.

Skader gjorde at mellomdistanseløperen verken stilte i VM i Eugene eller EM i München.

Ingebrigtsen er nå skadefri igjen, men i Kroatia stemte åpenbart ikke alt som det skulle. 29-åringen havnet raskt i bakre del av feltet og tapte mer og mer terreng til konkurrentene. Til slutt valgte han å ikke fullføre.

Dermed går det mot en sesong uten særlig mange sportslige lyspunkter for den mellomste av løperbrødrene Ingebrigtsen i 2022.

Amerikansk vinner

3000-meteren i Zagreb ble vunnet av amerikanske William Kincaid på tiden 7.38,83. Kenyaneren Reynold Kipkorir Cheruiyot ble andremann på samme tid. Ferdinand Kvan Edman ble nummer ni med 7.48,12. Det er snaue tre sekunder bak hans personlige rekord på distansen.

Line Kloster løp inn til ny norsk rekord på 200 meter i Zagreb søndag. Den nye bestenoteringen lyder på 23,03. Det var åtte hundredeler bedre enn den gamle rekorden som hun selv hadde.

På 400 meter løp Fredrik Øvereng inn til annenplass med tiden 47,11, mens formsterke Sigurd Tveit forbedret sin ferske personlige rekord på 800 meter til 1.45,86. Også han ble andremann i sitt løp.

Hynne på tredje

Hedda Hynne løp på sin side inn til tiden 2.02,90 og tredjeplass på 800-meteren i Kroatia. Tiden er et stykke bak hennes toppnivå.

Marcus Thomsen endte på sin side sist i kulekonkurransen med en lengstestøt på 20,31 meter. Best var den amerikanske stjernen Ryan Crouser med 21,95.

På 2000 meter hinder ble Tom Erling Kårbø nummer sju med tiden 5.29,13.

Vladimir Vukicevic sto på startlistene i et solid felt på 110 meter hekk, men nordmannen var erstattet med en annen utøver da løperne kom på banen.

Mer fra Dagsavisen