Sport

Froome: – Vingegaard er Pogacars største konkurrent

Fire ganger sammenlagtvinner av Tour de France, Chris Froome, tror Tadej Pogacar vil få det tøft mot danske Jonas Vingegaard i sammenlagtkampen i årets ritt.

Det forteller den tidligere Sky- og Ineos-rytteren i et intervju til laget sitt Israel–Premier-Tech.

– Det var synd å se Primoz Roglic gå ned i velten (på 5. etappe). På en annen side har vi virkelig sett Jonas Vingegaard vise seg fram som en sammenlagtrytter og som kandidat til å vinne Tour de France i år.

Dansken i Jumbo-Visma ligger 39 sekunder bak slovenske Pogacar i gul trøye før tirsdagens 10. etappe. Der venter 148 kuperte kilometer fra Morzine til Megève, før rytterne skal gjennom to knallharde fjelletapper onsdag og torsdag.

– Jeg tror vi kommer til å se mer til Vingegaard når vi kommer til de hardeste fjellene. Hvis noen skal utfordre Pogacar i år, er det nødt til å være han. Jeg tror han har gjemt noe til fjellene, forteller sammenlagtvinneren fra 2013, 2015, 2016 og 2017.

25 år gamle Vingegaard debuterte i det prestisjetunge rittet i fjorårets utgave. Da tok han en imponerende 2. -plass sammenlagt, 5 minutter og 20 sekunder bak slovenske Pogacar. Han ble også nummer to i kampen om den hvite ungdomstrøyen.

Mer fra Dagsavisen