Sport

Breistøl jakter mesterligagull mot norske lagvenninner: – Hadde vært fantastisk

Oslo-jenta Kristine Breistøl og resten av hennes lagvenninner i «norske» Esbjerg skal forsøke å stanse Vipers fra sin andre strake mesterligatittel. Men først er det mer norsk motstand, i Györ.

Det mangler nemlig ikke på norske innslag når mesterligaen i håndball for kvinner skal avgjøres denne helgen. Hjemmefavorittene Györ stiller med Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Silje Solberg, som skal bryne seg på Esbjerg med Henny Ella Reistad, Kristine Breistøl, Sanna Solberg-Isaksen, Vilde Mortensen Ingstad, Marit Røsberg Jacobsen og Marit Malm Frafjord i troppen.

Vinneren av den semifinalen møter enten Vipers, som er regjerende mester, eller franske Metz, som er eneste lag uten norske innslag, i finalen på søndag. Midt oppe i det hele er Oslo-jenta Kristine Breistøl, med fortid i Bækkelaget og Larvik.

– Hvis vi avslutter sesongen med å vinne Champions League, vil jeg si at det har vært en helt fantastisk sesong. Vi fikk en tøff finalekamp på tirsdag, der vi tapte med minst mulig margin i siste sekund, så det å få muligheten til å spille to nye kamper og kjempe om en ny tittel gir veldig mye til laget, sier hun til NTB.

Revansjelysten

Tirsdag gikk Breistøl og hennes Esbjerg tapende ut av den tredje og avgjørende finalekampen i det danske ligasluttspillet 25–24 mot Odense. Det er dermed en revansjelysten gjeng som vil slå tilbake mot Györ lørdag.

– Vi må levere en topp prestasjon. Det blir vanskelig å stoppe enkeltspillerne deres, da de har gode spillere over hele linja og tre gode keepere. Vi må få brutt opp spillet deres, stoppet kontringene deres og levere en topp prestasjon både i forsvar og angrep, om vi skal klare å slå dem, sier Breistøl om Györ-kampen.

En kamp i den kampen kan bli Breistøl mot landslagsvenninne Silje Solberg, som er en av tre gode keepere i Györ.

– Jeg liker å tro at hvis man får god rytme i spillet sitt, så ser man mulighetene til å score uansett hvilken keeper som står i mål. Så er det selvsagt forskjeller på hva de ulike keeperne er gode på, men jeg prøver ikke å fokusere på keeperne, men på mitt eget spill. Györ har tre gode keepere, så hvis vi klarer å skyte én ut av målet kommer det bare en like god keeper inn, forteller Breistøl.

Gleder seg til ferie

Blir det seier i lørdagens kamp, som starter 15.15 på Györs hjemmebane i Budapest, kan det fort bli et møte med enda flere landslagsvenninner fra landslaget i Vipers i finalen. Breistøl er veldig fornøyd med utviklingen hun har hatt det siste året på håndballbanen.

– Det å spille OL var noe jeg ikke så for meg bare for en sesong siden, så det siste året har vært over all forventning. Når du først blir tatt ut til et mesterskap vil du naturligvis spille så mye så mulig, men bare det å være en del av det norske landslaget og få være en del av den gruppa der har vært veldig stort, sier den tidligere Bækkelaget-spilleren.

Breistøl slet mye med skader da hun var yngre, men gjennom koronapandemien har hun nesten spilt kamper i ett strekk siden 2020. 15–16 måneder senere ser hun veldig fram til et lite avbrekk fra parketten.

– Vi hadde en sommer i fjor der vi ikke helt visste hvordan sesongen ville se ut, så vi holdt oss bare i gang. Dermed ble det ingen sommerferie på meg i fjor, og derfor har det vært en lang periode med håndballkamper nå, så det skal bli ordentlig godt med ferie, sier Breistøl som er veldig fornøyd med at hun har klart å stå gjennom hele perioden uten skader.

– Kroppen min har aldri tålt så mye som den har gjort nå, og jeg velger å tro at det ikke bare er flaks. Jeg brukte noen år på å bygge opp kroppen etter kneproblemer og «jumpers knee»-skade, så jeg mistet et par sesonger der det bare var rehabilitering, prøving og feiling. Den jobben jeg la igjen der får jeg igjen for nå, og jeg håper at de to årene kan gjøre at jeg kan forlenge håndballkarrieren på den andre siden, sier Breistøl.


Mer fra Dagsavisen