Sport

Ruud spiller kveldskamp i Paris – kan rekke Liverpool-finalen

Casper Ruud jakter på karrierebeste i Roland-Garros mot Lorenzo Sonego. Lørdagsduellen blir oppladning for sportsfrelste nordmenn før mesterligafinalen.

Oppsettet viser at Ruud spiller tidligst fra klokken 16. Det blir lørdagens tredje oppgjør på bane 14 på Roland Garros-anlegget.

Kampen er den del av Grand Slam-turneringens 3. runde. Ruud har aldri før tatt seg forbi det hinderet på rødgrusen i Paris, men er denne gangen favoritt til å klare det.

Han har vunnet samtlige tre tidligere møter med italienske Sonego. De spilte mot hverandre sist i Wien i oktober i fjor. Ruud er nummer åtte på verdensrankingen, mens Sonego er nummer 35.

Trolig rekker Snarøya-mannen å være ferdigspilt før favorittlaget Liverpools finale mot Real Madrid i Champions League. Den starter klokka 21.00 og spilles på Stade de France i Saint-Denis. Det er snaut 15 kilometer unna tenniskomplekset i Paris.

Ruud svarte torsdag følgende på spørsmål om hva han ville føle hvis Sonego-kampen krasjet med Liverpools titteljakt:

– Om det gjør det, så få det bare gå. Det er kanskje bedre ikke å se kampen hvis man er veldig inne i det. Det blir nok en nervøs kamp, men jeg håper Liverpool vinner og at de får sin revansj fra noen år siden, sa han og la til:

– Jeg håper det blir en positiv dag for både meg og Liverpool.


Mer fra Dagsavisen