Sport

Mourinho dropper Aspmyra-trening: – Én dag på dårlig bane er bedre enn to

Roma-sjef José Mourinho er tilbake der han led sitt verste tap som fotballtrener. Under norgesbesøket vil han se så lite som mulig av Bodø/Glimts kunstgress.

Portugiseren og hans Roma-lag landet onsdag kveld i Bodø foran den første av to kvartfinaler i conferenceligaen. Det blir et gjensyn med banen der Serie A-klubben i fjor høst røk 1-6 i gruppespillet.

– Jeg har full av respekt for Bodø. Det er et godt lag, sa Mourinho på pressekonferansen.

Samtidig gikk han igjen ut mot underlaget på Aspmyra. Roma velger bort muligheten til å trene på Glimts kunstgress før torsdagens oppgjør. Mourinho vil gjøre unna kampen og komme seg vekk så fort som mulig.

– Å være én dag på en dårlig bane er bedre enn to dager.

Aldri likt

Trenerprofilen mener fotball er en helt annen idrett når den ikke spilles på naturgress.

– Vi er ikke glade for det, men det er ingen unnskyldning. Været er som det er, og det samme gjelder banen. Vi har to kamper på oss til å nå semifinalen.

Mourinho er ikke redd for å få en ny runde med juling fra Glimt. Roma stilte redusert da de sist gjestet Bodø.

– Det blir aldri to like kamper. Vi har forandret laget vårt mye siden første kampen, så det blir vanskelig å sammenligne. I tillegg har vi en helt annen selvtillit og motivasjon. Sist gang var det gruppespill, mens nå er vi i utslagsfasen.

Formsterke

Bodø/Glimt greide 2-2 da lagene møttes i Italia noen uker etter sjokkseieren på Aspmyra. Siden har nordlendingene gitt slipp på flere nøkkelspillere, blant dem Erik Botheim og Patrick Berg.

– De har byttet ut noen, men måten de tenker fotball på er den samme. Dynamikken i laget er likt, og det er et lag som er i god form, påpeker Mourinho.

Roma er selv i dytten om dagen. Klubben har gått ti strake kamper i Serie A uten tap.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen