Fotball

Liverpool tok sin første ligaseier på en måned mot Ajers Brentford: – Ukomfortabelt

Liverpool hadde god kontroll mot Kristoffer Ajers Brentford og vant 3-0 i Premier League søndag. Det var de rødkleddes første ligaseier på én måned.

Liverpool hadde før søndagens oppgjør ikke vunnet i ligaen siden 3-1-kampen mot Newcastle 16. desember. Etterpå har det blitt ett tap og to uavgjorte for de rødkledde.

Mot Brentford viste de bedre takter. Fabinho satte inn ledermålet like før pause, før Alex Oxlade-Chamberlain doblet etter halvspilt 2. omgang. Takumi Minamino fastsatte resultatet med kvarteret igjen.

– Det var bra. Brentford er ukomfortable å spille mot. De slo mange lange baller, og vår jobb var å være klar over det og roe situasjonen. Vi gjorde det veldig bra, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til Sky Sports.

Liverpool lyktes uten noen av sine største stjerner. Toppscorer Mohamed Salah og lynving Sadio Mané deltar i afrikamesterskapet.

– Det er helt normalt. Vi visste det ville skje at de dro. Det hjelper veldig å få et resultat i dag for å roe ned disse diskusjonene. Vi ønsker guttene i Afrika alt det beste, fortsatte tyskeren.

Viktig seier

Rommene åpnet seg etter Liverpools 2-0-mål, noe som ga vertene flere sjanser. Det utnyttet de da Minamino satte inn 3-0.

Dermed sikret de rødkledde en viktig seier. De har likevel langt opp til ligaleder Manchester City. Det skiller elleve poeng i toppen. Brentford ligger på 14.-plass.

Liverpool skal besøke Crystal Palace i neste runde, mens Brentford tar imot et vaklende Manchester United.

Kristoffer Ajer gjorde sin andre ligastart på rad, hans to første siden september. Han har slitt med skadeproblemer som har holdt ham ute av spill store deler av inneværende sesong.

– I første omgang forsvarte vi oss veldig godt. De flyttet ballen fort i 2. omgang, og da slet vi. Det er vanskelig, men vi burde ha gjort det bedre over 90 minutter. Vi vet hvilken kvalitet de har, og de viste det mot slutten. De trenger ikke mange sjanser til å score, sa Ajer til Sky Sports.

– Jeg elsket hvert minutt. Det har ikke noe å si hvilket lag du møter. Jeg ser fram til hver kamp.

Ledelsen

Dermed sikret de rødkledde en viktig seier. De har likevel langt opp til ligaleder Manchester City. Det skiller elleve poeng i toppen. Brentford ligger på 14.-plass.

Liverpool skal besøke Crystal Palace i neste runde, mens Brentford tar imot et vaklende Manchester United.

Liverpool tok styringen i kampen, men uten å skape de største mulighetene.

Etter 22 minutter var midtstopper Virgil van Dijk ekstremt nære i kjølvannet av et hjørnespark, men en god beinparade av Brentford-keeper Álvaro Fernández holdt ballen ute av nettet. Like før hadde Kristoffer Ajer pådratt seg et gult kort etter å ha vært for tøff i en duell med Diogo Jota.

Etter 42 var det Brentford og Ivan Toney sin tur å nærme seg målet. Avslutningen ble imidlertid reddet av ryggen til Andy Robertson.

Innbyttermål

Den muligheten skulle Brentford ha tatt bedre vare på, for minuttet etter lå ballen i mål i motsatt ende. Fabinho stanget inn 1-0 på hjørnespark. Brasilianeren fikk stå umarkert på bakerste stolpe og nikke inn ledermålet.

Etter pause fortsatte Liverpool å presse, men etter 58 minutter fikk Bryan Mbeumo en mulighet. Ballen strøk stolpen. Noen minutter senere var hjemmelaget nære ved å øke ledelsen, men avslutningen fra Jota knallet i stolpen og ut. Samme mann var nære igjen like etterpå, men Fernandez sto i veien.

Minutter etter skulle likevel Liverpool få mål nummer to. Robertson slo et flott innlegg som Oxlade-Chamberlain stupte i mål. Med et kvarter igjen forærte Brentford-forsvaret Liverpool en ny mulighet. Den tok de godt vare på da innbytter Minamino til slutt fikk en enkel jobb med å bredside inn 3-0 etter tre minutter på banen.

---

Kampfakta:

Premier League menn søndag, 22. runde:

Liverpool – Brentford 3-0 (1-0)

Anfield

Mål: 1-0 Fabinho (43), 2-0 Alex Oxlade-Chamberlain (68), 3-0 Takumi Minamino (76).

Dommer: Jonathan Moss.

Gult kort: Kristoffer Ajer, Brentford.

Lagene:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, Virgil van Dijk, Andrew Robertson – Jordan Henderson, Fabinho, Curtis Jones – Alex Oxlade-Chamberlain (Takumi Minamino fra 73.), Roberto Firmino (James Milner fra 77.), Diogo Jota (Kaide Gordon fra 80.).

Brentford (5-3-2): Álvaro Fernández – Mads Roerslev, Kristoffer Ajer, Pontus Jansson, Ethan Pinnock, Rico Henry (Sergi Canós fra 49.) – Shandon Baptiste (Yoane Wissa fra 67.), Christian Nørgaard, Vitaly Janelt – Bryan Mbeumo (Mathias Jensen fra 74.), Ivan Toney.

---

Mer fra Dagsavisen