Sport

Ruud om Torino-racet: – Mange kamper skal vinnes før noe er sikkert

Med tap mot Jannik Sinner i kvartfinalen av ATP Masters-turneringen i Wien må Casper Ruud avslutte sesongen sterkt for å få plass i tourfinalen i Torino.

Ruud har foreløpig sjuendeplassen på listen der de åtte beste får spille i Torino. Han har 3105 poeng, mens italienske Sinner lurer bak med 3015 poeng. Like bak det igjen følger polske Hubert Hurkacz, britiske Cameron Norrie og canadieren Felix Auger-Aliassime.

Siste sjanse til å kvalifisere seg til ATP-sluttspillet er Stockholm Open, men ATP Masters 1000-turneringen i Paris denne uken kan fort bli avgjørende for Norges tennishåp.

Ruud åpner i 2. runde mot den useedede kasakhstaneren Aleksandr Bublik tirsdag kveld.

– Paris blir selvfølgelig ekstremt viktig, for det er der de aller største poengene ligger. Med et godt resultat der kan ting love godt, men det er mange kamper som skal vinnes før noe som helst er sikkert, sa Ruud til NTB etter fredagens tap i Wien.

Om han tar seg videre mot Bublik, kan det bli tøff motstand tidlig i den stjernespekkede turneringen. I tredje runde kan Ruud settes opp mot enten Frances Tiafoe, som gikk til finalen i Wien, eller Diego Schwartzman, som slo ut Ruud i Indian Wells nylig.

Mer fra Dagsavisen