Sport

Ruud avgjorde i tiebreak – videre i Wien: – Hadde mer styring denne gangen

Casper Ruud er klar for kvartfinalen i ATP-turneringen i Wien etter å ha slått Lloyd Harris fra Sør-Afrika strake sett. Det ble en jevn kamp mellom de to.

Ruud dro i land et jevnt første sett med 7-5. Settets eneste servebrudd kom på stillingen 6-5.

Det andre settet ble også like jevnt. Der holdt spillerne serven og hadde til dels lange ballvekslinger i gamene. Settet gikk til tiebreak.

Ruud brøt Harris’ to første server, tok kommandoen og gikk opp til 6-2. Han hadde hele fire matchballer og vant på første forsøk.

Fornøyd

Tidligere i måneden tok Ruud en sliteseier mot samme motstander i Masters-turneringen i Indian Wells.

– Det ble en ny tøff kamp mot Harris, men i dag hadde jeg kanskje litt mer styring. Jeg hadde noen sjanser her og der som jeg ikke helt klarte å ta vare på. I tiebreaket spilte jeg derimot nesten feilfritt. Jeg er fornøyd med måten jeg greide å vinne på, sier Ruud til NTB.

Nordmannen er seedet som nummer fire i ATP 500-turneringen i Wien. For første gang er han ranket som verdens åttende beste tennisspiller.

Ruud har i år vunnet fem titler på ATP-touren. Han trenger gode resultater i dagene og ukene som kommer i jakten på en plass i verdenstourfinalen i Torino. Den spilles neste måned, og det er kun årets åtte beste poengplukkere som slipper til.

Tett

I øyeblikket ligger Ruud på 7.-plass på den listen. Han er like foran Rafael Nadal, men spanjolen er ute med skade resten av sesongen. Bak følger Hubert Hurkacz, Jannik Sinner og Cameron Norrie som de største utfordrerne.

– Hver kamp er viktig nå. Det er bare noen poeng igjen som står på spill. Akkurat i dag var det ikke de største poengene jeg hentet, men seieren gir meg muligheten til å sanke flere poeng framover. Det er bare noen poeng som skiller oss, sier Ruud om racet.

I Wien skal Ruud opp mot vinneren av onsdagens oppgjør mellom italienske Lorenzo Sonego og tyske Dominik Köpfer.

Mer fra Dagsavisen