Sport

Casper Ruud beklaget til motstander etter å ha feid han av banen

Tennisstjernen Casper Ruud trives som mestvinnende på ATP-touren i år. Et nytt medlem i teamet skal holde ham skadefri i årene framover.

Den norske proffen åpnet med seier i Indian Wells lørdag. På denne tiden av året har han vanligvis spilt innendørs i europeiske turneringer. Nå flyr han fortsatt høyt i USA.

I forrige turnering i San Diego tok Ruud sin første tittel på hardcourt. Det var hans femte for sesongen.

Ingen andre har vunnet så mange ATP-turneringer i år, selv ikke storstjernen Novak Djokovic, som riktig nok har vunnet tre Grand Slam-turneringer.

Ny fysioterapeut

– Det føles bra. Turneringene jeg har vunnet kan ikke måles opp mot de Novak og de andre store har vunnet. Men jeg ville vinne en tittel i år, og klarte å gjøre det i Genève. Så kom de tre titlene jeg tok på rad, og det har fortsatt nå i høst. Jeg er veldig fornøyd, sier Ruud.

Nordmannen har ikke med seg pappa og trener Christian til turneringen i Indian Wells. Med på laget er derimot et nytt tilskudd i teamet, som Ruud er glad for å ha fått på plass.

– Det er selvfølgelig behagelig å ha med meg rundt. Det er et valg jeg har gjort når jeg har kommet til det nivået jeg har kommet til, sier Ruud til NTB.

– Det viktigste jeg har er å ta vare på kroppen og sørge for at den er skadefri og smertefri i årene som kommer, da følte jeg det er smart å ha en egen fysioterapeut som passer på det. Han begynte i sommer og er en bra fyr, legger han til.

Sa beklager til motstanderen

I første kamp i Indian Wells ble det seier over Roberto Carballés Baena i strake sett, med sifrene 6-1, 6–2.

– Det var en tøffere match enn resultatet viste, så litt falsk score kan man si, sier Ruud.

Han var borte ved nettet og sa beklager til motstanderen etter kampen.

– Jeg har vært litt heldig de siste tre gangene mot ham og beklaget litt for det. Ballene har gått litt i min favør.

I neste runde venter Lloyd Harris.

– Harris har hatt et bra år, jeg har sett han spille bra i år så det blir en tøff match, sier Ruud.

Mer fra Dagsavisen