Sport

Jakob Ingebrigtsen slått av Timothy Cheruiyot i Diamond League-finalen på 1500 meter

Jakob Ingebrigtsen hadde ikke igjen nok krutt i spurten og måtte se seg slått av rivalen Timothy Cheruiyot i Diamond League-finalen på 1500 meter i Zürich.

Timothy Cheruiyot holdt unna for Jakob Ingebrigtsen. Foto: Gaetan Bally / Keystone via AP / NTB

Saken er oppdatert

Dermed er det Cheruiyot som kan ta med seg sitt fjerde strake Diamond League-trofé hjem til Kenya. Før finalen strykes nemlig alle resultatene tidligere i sesongen og første mann i mål blir dermed kåret til årets Diamond League-mester.

De store tidene uteble i Zürich. Cheruiyot vant finalen på 3.31,3 7, 8 hundredels sekund foran Ingebrigtsen.

– Jeg tror vi alle er glad for å være ferdig med en lang og god sesong. Vi har fått til mye bra, og vi har fått til det vi har hatt lyst på. Jeg er veldig fornøyd, men jeg kjenner det er godt å være ferdig. Etter Tokyo har mye vært meningsløst. Det har vært vanskelig å finne motivasjon og jage mot nye løp, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

– Når man har greid å vinne OL blir alt annet veldig lite. Jeg prøver å forberede meg så mye jeg kan, men når vi kom hjem fra Tokyo var vi ferdig, utdypet han.

Spurtduell

Ingebrigtsen startet offensivt i Zürich og la seg rett i rygg på den alltid dravillige australieren Stewart McSweyn. På den siste runden var det derimot Cheruiyot som tok over teten. Ingebrigtsen så ut til å henge enkelt på Cheruiyot rygg, men da Sandnes-mannen satte inn støtet svarte kenyaneren og sikret seieren.

– Jeg opplever at han er litt friskere enn meg. Jeg kjenner raskt at jeg helst skulle hatt fri for et par uker siden, sa Ingebrigtsen.

Dermed forblir Andreas Thorkildsen og Karsten Warholm som de eneste nordmennene med sammenlagtseier i Diamond League.

NM neste

Jakob Ingebrigtsen var også kvalifisert for onsdagens finale på 5000 meter, men valgte å satse fullt og helt på 1500-meteren.

Ingebrigtsen sto nylig over Diamond League-stevnet i Brussel. Til helgen skal han løpe 1500 meter i friidretts-NM i Kristiansand. Arrangøren har sørget for at Ingebrigtsen er direktekvalifisert til finalen.

– Jeg gleder meg til å gå gjennom en vinter med trening og fokusere mot store mesterskap neste sesong, sa han til NRK.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev her