Sport

Ruud om finalemotstander Shapovalov: – Blir absolutt tøft

Lørdag spiller Casper Ruud ATP 250-finale mot Denis Shapovalov. Han er klar på at han må prøve å nøytralisere serven til canadieren, som er et farlig våpen.

– Det blir absolutt tøft. Han vært god på grus i det siste og hadde Rafael Nadal i knestående i Roma nylig, med matchballer. Han var veldig nær å slå den beste grusspilleren gjennom tidene. Han har spilt bra her i Genève også, sier Ruud til NTB foran finalen.

Canadieren er født i Israel og ligger på 12.-plass på ATP-rankingen. Han har vært nummer ti som det beste, i september 2020.

– Han er en aggressiv spiller med god serve. Jeg må prøve å nøytralisere den så mye som mulig, og komme i gang med mitt spill.

Tittel i 2019

Shapovalov er ett år yngre enn Ruud og har én ATP-seier tidligere – fra Stockholm Open i oktober 2019, da han slo Filip Krajinovic 6-4, 6–4.

I tillegg har han tapt en ATP Masters 1000-finale, mot Novak Djokovic i Paris Masters på hardcourt i november 2019. Det er to hakk over ATP 250-turneringen som har blitt spilt i Sveits denne uka.

Shapovalov har spilt inn litt over seks millioner dollar i sin profesjonelle karriere, siden han ble proff i 2015.

– Bra match

Ruud og Shapovalov har aldri møttes før. Ruud har slått ut Tennys Sandgren, Dominik Koepfer og Pablo Andujar-Alba på vei til finalen.

Om semifinalen, som han vant 6-3, 6-2, sier han:

– Jeg gjorde en bra match fra start til slutt, det var nærmest feilfritt. Men jeg hadde marginer på de viktige poengene, det var noen linjeballer og nettrullere. Det var jevnere enn resultatet tilsier.

Mer fra Dagsavisen