Sport

Treningsstopp for toppklubbene i Viken: – Veldig overraskende og skuffende

Norges Fotballforbund har informert alle toppklubbene i fotball som holder til i Viken, om at all toppidrett har blitt stengt ned.

«Nedenstående gjelder for alle klubber i Viken fylke. Myndighetene innfører det høyeste tiltaksnivået, tiltaksnivå A, i Viken fylke fra og med midnatt mandag 15. mars. Det betyr at all toppidrett i fylket stenges ned. De nye restriksjonene er innført uten noen form for forvarsel. Situasjonen er alvorlig, og NFF vil føre tett dialog med NIF og myndighetene om veien videre» står det i en epost fra NFF, skriver Romerikes Blad.

Daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Aalbu, reagerer på meldingen.

– Vi er veldig overrasket. Spillere våre har levd i kohort i lang tid uten et eneste smittetilfelle, så det er skuffende at de ikke kan trene, mens lag i Oslo kan. Vi må bare forholde oss til de beskjedene vi får, men vi regner med at vi får mer informasjon i morgen, sa Aalbu til RB sent mandag kveld.

– Med i dugnaden

Tiltakene som er innført i Viken mandag, gjelder fram til 11. april. Det er ikke opplyst noe annet enn at toppidretten også må forholde seg til den datoen.

Sesongstarten i Eliteserien er utsatt til 2. mai.

– Det viktigste er at vi får i gang treningskamper 2. påskedag, sa konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn til NTB mandag.

Nå ser det for øyeblikket vanskelig ut for klubbene i Viken fylke.

– Våre problemer er små i den store sammenhengen. Fotballen har vist at vi kan navigere veldig bra, men nå er vi med i den dugnaden og tilpasser oss det, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg til VG.

Vurderer ikke utenlandstur

Bodø/Glimt er i Spania på treningsleir. Det samme er Molde, men det har vært på grunn av europaligaoppgjørene mot Granada. Returoppgjøret går i Budapest til torsdag. Sarpsborg har ikke vurdert utenlandstur.

– Nei. Alt som ikke er strengt nødvendig, frarådes, og det er viktig at hvis fotballen begynner å reise, må det være i takt med resten av samfunnet, sier Berntsen.

I Mjøndalen, som også er rammet av de nye tiltakene, er vurderingen den samme:

– Nei, unødvendig utenlandstur er sterkt frarådet, så per nå er ikke det aktuelt for oss, fastslår Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Mer fra Dagsavisen