Jarstein fra matchvinner til syndebukk – ga Dortmund en viktig seier

(Borussia Dortmund - Hertha Berlin 2-0). Hertha Berlins Rune Almenning Jarstein leverte noen feberredninger, men en keepertabbe etter pause ga Borussia Dortmund seieren lørdag.

Erling Braut Haaland gikk dermed seirende ut av den norske duellen mot Jarstein, selv om han måtte gå av banen målløs. Julian Brandt påførte Jarstein en blemme på 1-0, mens stjerneskuddet Youssoufa Moukoko sikret 2-0 da han slo tunnel på Jarstein på overtid.

2-0-målet var også av typen Jarstein ofte ville ha reddet.

Haaland var anonym og kom til få muligheter mot sin landsmann i Hertha-målet. Dortmund-laget skapte få sjanser i jakten på livsviktige poeng i kampen om mesterligaplass neste år.

Nærmest i første omgang var Jude Bellingham, som fikk avslutte fra kloss hold. Stjerneskuddets forsøk ble mesterlig avverget av Jarstein, som fikk opp armen lynraskt og slo ballen over mål.

Det er imidlertid ikke det Jarstein vil bli husket for etter denne kampen. Etter 53 minutter fyrte Julian Brandt av fra rundt 20 meter. Ballen gikk rett på Jarstein, men flakket litt i lufta. Den norske keeperen strakte ut armene, men ballen glapp forbi.

Haaland og co. er på femteplass, ett poeng bak Eintracht Frankfurt, som spiller søndag.

Direkte rødt

Også utover i 2. omgang vartet Jarstein opp med redninger få norske keepere kan matche.

Men keepertabben på 0-1 ble kampavgjørende. Haaland var involvert i oppbyggingen til det målet, og hadde målgivende da Moukoko satte inn 2-0 med en iskald avslutning mellom beina til Jarstein.

Herthas Vladimir Darida fikk direkte rødt kort for en skrekktakling på Marco Reus ti minutter før full tid. Reus ble liggende i smerter etter å ha blitt taklet i akillesen.

Enkel Bayern-seier

Bundesliga-leder Bayern München vant enkelt 3-1 borte mot Werder Bremen, og kunne vunnet mer. Robert Lewandowski fikk en scoring

Polakken la press på Haaland, som ikke klarte å følge opp senere lørdag. Nordmannen har sagt at målduellen med Lewandowski er noe spesielt, og at han følger med på om Bayern-stjernen scorer eller ikke.

Lørdag ble det ett mål for Lewandowski, og «bare» tre for Bayern. Serielederen hadde sjanser nok til å score mer enn det, mens Bremen aldri kom med i kampen.

Nytt Lewandowski-mål

Leon Goretzka og Serge Gnabry ordnet to mål i første omgang. Thomas Müller leverte målgivende på begge målene.

Lewandowski måtte tidlig av banen med det som så ut til å være en skade, men kom seg inn igjen og fullførte kampen. Etter 67 minutter fikk han målet sitt.

Det kom på enklest mulig vis. Ballen datt ned i Lewandowskis føtter på femmeteren etter et innlegg, og han satte den enkelt i mål. Niclas Füllkrug reduserte fem minutter før full tid.

Bayern leder serien med fem poeng ned til Leipzig, som spiller søndag. Lewandowski leder toppscorerkampen med 32 mål, Haaland har 19.

Norsk talent debuterte

Landslagsaktuelle Julian Ryerson spilte 88 minutter da hans Union Berlin vant 2-1 hjemme mot Köln. Seieren gjør at Union på sjuendeplass fortsatt er med i kampen om europaplass.

Det tidligere Brann-talentet Mikail Maden fikk sine første bundesligaminutter siden overgangen til Schalke, da han ble byttet inn fem minutter før full tid mot Wolfsburg.

Det ble en trist kamp å debutere i, da Wolfsburg vant 5-0. Schalke er helt sist i serien, 11 poeng bak kvalifiseringsplass.

1. Bundesliga menn lørdag, 25. runde:

Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Julian Brandt (53), 2-0 Youssoufa Moukoko (90).

Rødt kort: Vladimír Darida (81), Hertha Berlin.

Erling Braut Haaland spilte hele kampen for Borussia Dortmund. Rune Almenning Jarstein spilte hele kampen for Hertha Berlin.

Mainz – Freiburg 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Robin Quaison (84).

Union Berlin – Köln 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Ondrej Duda (str. 45), 1-1 Max Kruse (str. 48), 2-1 Christopher Trimmel (67).

Julian Ryerson spilte 88 minutter for Union Berlin.

Werder Bremen – Bayern München 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Leon Goretzka (22), 0-2 Serge Gnabry (35), 0-3 Robert Lewandowski (67), 1-3 Niclas Füllkrug (86).

Wolfsburg – Schalke 5-0 (1-0)

Mål: 1-0 Shkodran Mustafi (selvmål 32), 2-0 Wout Weghorst (51), 3-0 Ridle Baku (58), 4-0 Josip Brekalo (64), 5-0 Maximilian Philipp (79).

Mikail Maden spilte 5 minutter som innbytter for Schalke.