Sport

Hovland delte andreplassen i storturnering – innkasserer flere millioner

Viktor Hovland vartet opp med golfkunst i Florida og sikret seg en delt andreplass i WGC-turneringen. Med det klatrer han til andreplass på FedEx-cupen denne sesongen, og innkasserer rundt 6,8 millioner kroner.

For innsatsen får den norske golfsensasjonen uansett med seg en solid premiesjekk. Hovland delte 2.-plassen med Brooks Koepka og Billy Horschel, og kom tre slag bak vinneren Collin Morikawa som endte på minus 18.

Dermed sikrer de seg 783.333 dollar hver. Det tilsvarer 6,78 millioner kroner etter dagens kurs.

World Golf Championship ligger hakket under majorturneringene på PGA-touren, og en seier der vil vært Hovlands desidert største triumf i karrieren.

Han lå godt svært godt an etter 13 hull søndag, men slet mot slutten og måtte gi slipp på turneringslederen Collin Morikawa, som er 18 slag under par etter 16 hull.

Hovland endte runden på -5 og dermed 15 slag under par totalt.

Les også: Hovland kjemper om topplassering i Florida

Storspilte

Han lå på delt 7.-plass før den fjerde og siste runden, men startet søndagen meget sterkt. Birdier på de to første hullene sendte ham nær teten og gjorde at mange sperret opp øynene for nordmannens spill.

Hovland måtte tåle en lei bogey etter å ha truffet bunkeren med utslaget på hull seks. Men så hentet han fram storspillet igjen.

Både på hull sju, åtte og ni ble det birdier for 23-åringen fra Oslo, og dermed var han fire slag under par halvveis på runden. På det tidspunktet var han også bare ett slag bak ledende Collin Morikawa.

Hovland så ut til å kose seg stort på The Concession-banen i Florida. Han bommet så vidt med putteren for en birdie på hull ti, men klarte å komme seg en under par på det 12. hullet.

Et utrolig innspill til greenen på hull 13 fikk Hovland til å sette opp sitt bredeste glis. Han kunne enkelt sette en birdie også der, og dermed var han seks slag under par og bare ett slag bak Morikawa.

Les også: Klæbo sikret norsk gull på lagsprinten med monsteretappe

Dobbeltsmell

Hull 14 skulle imidlertid ødelegge en del for Hovland. Nordmannen traff greenen med utslaget, men ble overivrig med putteren og slo for langt. Han bommet også på neste forsøk og måtte bruke fire slag på par 3-hullet. Samtidig senket Morikawa en birdie på hull 12 og var dermed tre slag foran.

Hovland måtte nøye seg med par på 15. hull, og på hull 16 ventet mer trøbbel. For annen gang på tre hull måtte han bruke putteren tre ganger, og det ble en ny bogey på nordmannen. Dermed var det helt tydelig at han måtte vinke farvel til turneringsseieren.

På neste hull var nordmannen imidlertid nær ved å gjøre det sensasjonelle. Han var et par centimeter unna en eagle med et slag fra snaut 25 meter. I stedet endte det med en putt til birdie som tok ham opp til delt 2.-plass igjen.

Hovland avsluttet turneringen med par på hull 18.

Les også: Jarl Magnus Riiber gikk Norge inn til overlegent kombinertgull