Sport

Shoretire ble tidenes yngste i Europa for et United-lag som cruiset videre

(Manchester United – Real Sociedad 0-0, 4-0 sammenlagt) I en alder av 17 år og 23 dager ble Shola Shoretire torsdag den yngste spillere i Manchester Uniteds historie til å spille en kamp i Europa. Den kampen endte 0-0 mot Real Sociedad, som betød et greit avansement for United.

Manchester United filleristet Real Sociedad i det første oppgjøret, og returoppgjøret på Old Trafford ble en ren transportetappe. United vant 4-0 sammenlagt.

Real Sociedad vant 4-0 over Alavés søndag, et resultat de måtte kopiere torsdag for å ha noen som helst sjanse til å gå videre til åttedelsfinale. De fikk på mange måter den starten de trengte da Daniel James laget straffe tidlig i den første omgangen, men Mikel Oyarzabal bommet med det som lignet en dårlig kopi av Bruno Fernandes' særegne straffespark.

Fernandes på sin side styrte og stelte som vi har blitt vant til, og han var nær ved å gi United ledelsen da han traff tverrliggeren midtveis ut i første omgang. I det 64. minutt fikk Axel Tuanzebe et mål annullert av VAR. Reprisen viste voldsomt spill av Victor Lindelöf i forkant av målet.

Et tverleggertreff fra Modibo Sagnan i begynnelsen av den andre omgangen var det nærmeste laget fra San Sebastian kom, og Ole Gunnar Solskjærs menn surfet inn til åttedelsfinalen i europaligaen.

Real Sociedad var langt unna å skape spenning i en kamp som til slutt endte 0-0.

Solskjær benyttet muligheten til å gi fremtidens United-gutter noen minutter. Amad Diallo (18) og Shola Shoretire (17) fikk henholdsvis 30 og 15 minutter.

Åttedelsfinalene trekkes på fredag. Solskjærs tidligere klubb Molde er blant de mulige motstanderne.

Les også: Slavia Praha sjokkerte Leicester og gikk videre i Europaligaen

Europaligaen fotball menn torsdag, 16-delsfinaler 2. kamp:

Hoffenheim (Tyskland) – Molde (Norge) 0-2 (sammenlagt 3-5), Ajax (Nederland) – Lille (Frankrike) 2-1 (sammenlagt 4-2), Arsenal (England) – Benfica (Portugal) 3-2 (i Piraeus, Hellas, sammenlagt 4-3), Napoli (Italia) – Granada (Spania) 2-1 (sammenlagt 2-3), Rangers (Skottland) – Royal Antwerpen (Belgia) 5-2 (sammenlagt 9-5), Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Maccabi Tel Aviv (Israel) 1-0 (i Kiev, sammenlagt 3-0), Villarreal (Spania) – Salzburg (Østerrike) 2-1 (sammenlagt 4-1), Brugge (Belgia) – Dinamo Kiev (Ukraina) 0-1 (sammenlagt 1-2), Dinamo Zagreb (Kroatia) – Krasnodar (Russland) 1-0 (sammenlagt 4-2), Leicester (England) – Slavia Praha (Tsjekkia) 0-2 (sammenlagt 0-2), Leverkusen (Tyskland) – Young Boys (Sveits) 0-2 (sammenlagt 3-6), Manchester U. (England) – Real Sociedad (Spania) 0-0 (sammenlagt 4-0), Milan (Italia) – Røde Stjerne (Serbia) 1-1 (sammenlagt 3-3, Milan videre på bortemålsregelen), PSV Eindhoven (Nederland) – Olympiakos (Hellas) 2-1 (sammenlagt 4-5), Roma (Italia) – Braga (Portugal) 3-1 (sammenlagt 5-1).

Spilt onsdag: Tottenham (England) – Wolfsberg (Østerrike) 4-0 (sammenlagt 8-1).

Åttedelsfinalene trekkes fredag.