Sport

Manchester City kneblet Arsenal fra start

(Arsenal - Manchester City 0-1). Heller ikke Arsenal kunne demme opp for et Manchester City som har strak kurs mot seriegull.

City har nå vunnet 18 kamper på rad, 13 av dem i Premier League, og gått 25 kamper uten tap. Pep Guardiolas lag har fortsatt ti poengs luke på tabelltopp.

– Det har vært en utrolig rekke med kamper. Jeg kunne ikke forestilt meg at det ville skje, sa Guardiola til BBC.

– Starten på kampen var veldig bra, men den neste halvtimen var de mye bedre enn oss. Etter pause justerte vi presset vårt, og da ble vi mye bedre, men det er vanskelig å spille mot Mikel Arteta, som kjenner våre spillere og vår stil så godt. Vi måtte lide for denne seieren. Det var en av våre vanskeligste kamper.

Arsenal spilte med Ødegaard på laget 1-1 mot Benfica i første kamp i europaligaen torsdag. Ødegaard fikk også tillit fra start hjemme mot den suverene serielederen. Etter å ha innledet leieoppholdet i London-klubben med to innhopp har han nå startet tre kamper på rad.

Nordmannen spilte sentralt i en offensiv midtbanerolle med Bukayo Saka og Nicolas Pépé på kantene, mens Pierre-Emerick Aubameyang var alene på topp.

Fort gjort

Gjestene startet uten en eneste rendyrket spiss, uten at det betydde så mye. Det hadde gått bare 1.28 minutt da Sterling gjord 1-0. Han var høyest inne i feltet blant tre-fire Arsenal-spillere og fikk headet det presise innlegget fra Riyad Mahrez i mål.

Samme Stirling var også nær ved å gjøre sitt annet mål før det var gått seks minutter, men Bernd Leno klarte å hindre scoring.

– Vi gjorde ikke jobben de ti første minuttene. Vi skulle aldri ha sluppet inn det målet. Sterling kan ikke få lov til å avslutte i den situasjonen, sa Arteta.

Arsenal kom bedre og bedre med etter at gjestene dominerte den første halvtimen. Etter 35 minutter var Ødegaard farlig frampå, men fikk ikke kontroll på innlegget fra Kieran Tierney.

Mot slutten av omgangen hadde kampbildet snudd fullstendig, og hjemmelaget hadde over 70 prosent ballbesittelse. Ødegaard fikk også litt mer ballkontakt og pasninger å jobbe med.

Serielederne var også friskest fra start etter hvilen. Det ble derimot mye balltrilling og ikke de helt store sjansene.

Etter 73 minutter ble Ødegaard erstattet med Emile Smith Rowe.

Manglet kvalitet

– Vi reagerte på en god måte, dominerte kampen og skapte sjanser, men vi manglet kvaliteten som skulle til for å score. Vi var gode med ballen, men på siste tredel fant vi ikke rett pasning som kunne gitt oss et mål, sa Arteta til Sky Sports.

– Vi prøvde å utnytte det vi mente var svakheter, men City har ikke mange av dem.

Arsenal spilte «bortekampen» mot Benfica i Italia og skal torsdag spille «hjemmekampen» i Hellas.

– Dt blir en finale for oss, for vi vil videre i den turneringen. Nå må vi restituere godt, og det blir ikke tid til å trene før vi reiser til Hellas, sa Arteta.

Arsenal-manageren var assistenten til Pep Guardiola i Manchester City i tre år før han tok over The Gunners i 2019.

KAMPFAKTA

Arsenal – Manchester City 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Raheem Sterling (2).

Dommer: Jonathan Moss.

Gult kort: Granit Xhaka, Héctor Bellerín, Arsenal, Bernardo, João Cancelo, Manchester C.

Arsenal (4-2-3-1): Bernd Leno – Héctor Bellerín, Rob Holding (David Luiz fra 82.), Pablo Marí, Kieran Tierney – Mohamed Elneny (Dani Ceballos fra 86.), Granit Xhaka – Nicolas Pépé (Alexandre Lacazette fra 74.), Martin Ødegaard (Emile Smith Rowe fra 74.), Bukayo Saka – Pierre-Emerick Aubameyang.

Manchester C. (4-3-3): Ederson – João Cancelo, John Stones, Rúben Dias, Oleksandr Zinchenko – Kevin De Bruyne (Gabriel Jesus fra 63.), Fernandinho, Ilkay Gündogan – Riyad Mahrez, Bernardo, Raheem Sterling.

Premier League menn søndag, 25. runde:

West Ham – Tottenham 2-1, Aston Villa – Leicester 1-2, Arsenal – Manchester  City 0-1.

Senere kampstart: Manchester U. – Newcastle (20.00).

Spilt lørdag: Southampton – Chelsea 1-1, Burnley – West Bromwich 0-0, Liverpool – Everton 0-2, Fulham – SheffieldU. 1-0.

Spilt fredag: Wolverhampton – Leeds 1-0.

Spilles mandag: Brighton – Crystal Palace.