Sport

Granerud ble først historisk – så ble han disket

Halvor Egner Granerud ble diskvalifisert etter å ha vært best i fredagens verdenscuprenn i hopp i Romania. Dermed gikk han glipp av en historisk triumf som gjorde han til mestvinnende norske hopper i verdenscupen.

Granerud fikk noen minutter glede seg over det han trodde var sin 12. verdenscupseier både i sesongen og karrieren. Ingen norsk mann har tidligere vunnet så mange.

Etter utstyrskontrollen i Rasnov kom imidlertid beskjeden om at han var diskvalifisert for ureglementert hoppdress, og dermed gikk seieren til japanske Ryoyu Kobayashi.

– Veldig trist, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NTB på telefon rett etter at avgjørelsen kom. Da visste han ennå ingen detaljer om hva som felte Granerud.

Les også: 74-åringen har mer enn 25.000 skihopp. 5-åringen har 50 i uka (+)

Kortvarig glede

Granerud var i delt ledelse med østerrikeren Manuel Fettner etter å ha hoppet 94 meter i første omgang. I finalen landet han på 96,5 meter, og med høye stilpoeng endte han to poeng foran Kobayashi.

Gleden varte ikke lenge. Granerud ble en av fire utøvere i fredagens renn som ble diskvalifisert på grunn av hoppdressen. Markus Eisenbichler, som er nummer to i verdenscupen totalt, led samme skjebne.

Granerud beholder poengene fra første omgang og endte på 29.-plass, plassen foran Eisenbichler. Dermed økte han også fredag ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Kobayashi ble stående som vinner 1,6 poeng foran Kamil Stoch og 2,2 foran Karl Geiger.

Les også: Ny topplassering av Silje Opseth

Tande beste norske

Daniel-André Tande ble nummer seks, Robert Johansson nummer 11 og Marius Lindvik nummer 13. Tande hadde det fjerde beste hoppet i finaleomgangen.

Med seier ville Granerud vært første norske mann med 12 verdenscupseirer i hopp, men nå deler han fortsatt rekorden på 11 med Roar Ljøkelsøy.

Granerud har tatt alle de 11 seirene i vinter. Han viste at det fortsatt ikke er noe å utsette på hoppformen, og han vil bli kjempefavoritt i VM.

Les også: Granerud tok sesongens 11. verdenscupseier – tangerte Ljøkelsøy

Mer fra Dagsavisen