Sport

Djokovic klar for ny finale i Australia

Verdensener Novak Djokovic tok seg enkelt til finalen i Australian Open med seier over den umeritterte russeren Aslan Karatsev i strake sett i semifinalen.

Karatsev tok seg til turneringen via kvalifiseringen og spilte seg helt fram til semifinalen torsdag. Der ble det stopp mot verdenseneren som vant 6-3, 6-4, 6-2.

Djokovic har vunnet turneringen i Melbourne hele åtte ganger tidligere. Han har verken tapt noen semifinale eller finale i Australian Open.

Karatsev går for å være blant de mest hardtslående av samtlige på ATP-touren og var ranket som nummer 114. Årets turnering var hans første Grand Slam der han var med i hovedtablået.

– Vi må gi ham applaus for han spilte en flott turnering, sa Djokovic om motstanderen.

Magemuskel-trøbbel

De rundt 7000 som fikk overvære torsdagens kamp svarte med applaus etter serberens rosende ord.

Djokovic slet litt i kvartfinalen med en strek i en magemuskel, men i semifinalen virket ikke det å plage ham særlig.

– Jeg har ikke følt meg bedre under hele turneringen enn i dag. Jeg er fornøyd med at kroppen fungerer. Nå skal jeg samle krefter og kun konsentrere til finalen, sa Djokovic i seiersintervjuet.

I torsdagens kamp fulgte spillerne hverandre fram til 3-3 da Djokovic brøt blankt til 5-3 og servet hjem åpningssettet.

I det andre settet brøt serberen til både 2-1 og 4-1. Hans servereturer ble bare bedre og bedre, mens motstanderen slet litt med å holde ballen innenfor linjene. Det syntes å gå mot en klar settseier, men første gang Djokovic viste tegn på svakhet var da den 27 år gamle russeren brøt tilbake til 3-5.

Kontroll

Djokovic skjerpet seg og tok så settet 6-4. I det tredje brøt han motstanderen umiddelbart. Han ledet 2-1, men ble brutt til 2-2 før han slo tilbake med å ta det femte gamet. Deretter så Djokovic seg aldri tilbake.

Han avsluttet kampen med et serve-ess. Han hadde 17 ess i kampen.

I finalen venter vinneren av fredagens semifinale mellom Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev.

Mer fra Dagsavisen