Sport

Har Lagerbäck tatt avskjed?

Landslaget må nullstille, Lars Lagerbäck har reist hjem og kommer kanskje ikke tilbake.

Landslagssjef Lars Lagerbäck skal sone karantenen hjemme i Sverige. Her forlater han hotellet på Storo sammen med Frode Grodås.

Lars Lagerbäck (72) er gjennom sin alder definert i risikosonen for koronasmitte og han reiste hjem med fly fra Gardermoen søndag formiddag.

Han har ledet Norge i fire sesonger og den siste ble utvilsomt den mest dramatiske.

Mandag samler U21-trener Leif Gunnar Smerud en helt ny tropp på Gardermoen til testing og møter før avreise til Wien tirsdag.

Les også: Smerud samler reservelandsaget

Etter den avlyste kampen mot Romania som skulle vært spilt i Bucuresti søndag kveld, er sesongen over for svensken og de spillerne som var i denne troppen.

Fikk reise enkeltvis

Mange reagerte over manglende logikk i at spillerne ikke kunne reise samlet med charterfly til Romania lørdag, men fikk tillatelse til å dra hjem til sine respektive hjemland dagen etter.

Denne forskriften i regelverket om covid-19 gjorde det mulig:

«Personer i smittekarantene kan unntaksvis bruke offentlig transport for å komme seg til egnet karantenested etter særskilt vurdering av kommunelegen».

Kommunelegen i Oslo ga denne tillatelsen lørdag.

Nå er det store spørsmålet om Lars Lagerbäck fortsetter som landslagssjef.

– Jeg forholder meg til den avtalen jeg har og det er ingen problemer med motivasjonen, sa Lagerbäck på den siste pressekonferansen han holdt før alle måtte i karantene fredag.

Søndag ville han ikke kommentere situasjonen.

Reservelag

Nå er hans landslagsframtid i hans egne hender. Norges Fotballforbund forholder seg til kontrakten han har at han skal lede Norge til over neste VM-kvalifisering, og til over VM i 2022 hvis Norge kvalifiserer seg dit.

Samtidig som han dro satte en gruppe i NFF seg ned for å vurdere muligheten av å stille med et nødlandslag i kampen mot Østerrike i Wien onsdag. Norge kan fortsatt vinne sin pulje i Nations League med seier over Østerrike. Det ligger mange millioner kroner i potten.

Les også: Jurister: Maktbisbruk av Høie

Men så vet man heller ikke ennå hva som blir Uefas reaksjon etter at Norge ikke møtte til kamp i Bucuresti.

Hele søndag jobbet NFF med å hanke inn spillere fra hele Europa som kan være med på en historisk happening i Wien. Etter en svært lang dag lyktes de. Og reiser til Wien med et lag som har alt å vinne.

Mens Lars Lagerbäck ser kampen på tv fra Sverige. Kommer han tilbake?