Sport

Alle aldersbestemte landslag dropper tiltak i november

Norges Fotballforbund avlyser alle aldersbestemte landslagssamlinger i november. Det gjelder også U21-landslaget, som skulle spille EM-kvalifisering.

Norges Fotballforbund melder på sitt nettsted at U21-landslagets bortekamp mot Gibraltar neste fredag ikke vil bli spilt.

– Vi vurderer det som økt helserisiko å reise til Gibraltar nå, og kan heller ikke sette oss i en situasjon som kan øke risikoen for at vi ikke kan gjennomføre toppligaene våre, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Norge var uten sjanse til avansement i U21-kvalifiseringen. Tidligere ble det klart at den utsatte hjemmekampen mot Hviterussland, som var omberammet til tirsdag 18. november, ikke vil bli spilt.

– Vi ville spille den, men det blir ikke noe av. Da tjuvstarter vi med neste kull nå, sa landslagstrener Leif Gunnar Smerud da han mandag offentliggjorde en tropp bestående hovedsakelig av spillere fra årgangene 2000 og 2001.

Han ville benytte bortekampen mot Gibraltar til å gi det nye U21-kullet en flygende start. Avlysningen betyr at spillerne i neste U21-kull må vente på sin første samling og kamp.

Landslagene for J15, G15, J16, G16, J17 og J19 hadde også planlagte samlinger i november.

– Smittesituasjonen både i Norge og resten av Europa har blitt verre den siste tiden, og vi har tatt hensyn til regjeringens råd om å begrense reising. Vi ønsker å ta vår del av ansvaret og utsetter dermed alle tiltak for aldersbestemte landslag siden disse krever utstrakt reising, sier Bjerketvedt.

– I tillegg utsettes en rekke andre møter og arrangementer.