Sport

Ødegaard kan miste sju kamper på tre uker

Det blir ingen Martin Ødegaard i Real Madrid-troppen som møter Huesca i La Liga lørdag.

Nordmannen fortsatte fredag sin opptrening etter en leggskade, og han var da i aksjon ute på gressbanene på Valdebebas-treningsanlegget og inne i gymrommet, ifølge Real Madrid.

Ødegaard ble ikke nevnt med et ord under trener Zinedine Zidanes pressekonferanse fredag.

Den norske 21-åringen har hatt en noe trøblete retur til Madrid etter utlånet til Real Sociedad. Han slet med jumpers knee-smerter i sommer. Så ble han småsyk rett før sesongstarten. Ødegaard var ganske raskt tilbake og fikk sjansen fra start i to kamper på rad i serien.

Han ble så benket to ganger på rad og fikk ett innhopp.

Mot Inter i mesterligaen

Ødegaard returnerte fra landslagssamling og mye belastning der tidligere i oktober. Kort etter kom nyheten om en leggskade. Etter det har han gått glipp av flere Real-kamper, blant annet to i mesterligaen og El Clásico borte mot Barcelona.

Tirsdag har Real Madrid en svært viktig Champions League-oppgave hjemme mot Inter. Spanjolene har bare tatt ett poeng på sine to første kamper i turneringen.

Det er lite som tyder på at Ødegaard er aktuell for spill mot italienerne.

Siste Real-kamp før en ny landslagsperiode går borte mot Valencia lørdag neste uke. Skulle Ødegaard stå over også den, vil han ha gått glipp av sju klubbkamper i løpet av vel tre uker på grunn av den siste skaden.

Må velge?

Norge har to viktige nasjonsligakamper mot Romania og Østerrike etter møtet med Israel 11. november.

Ødegaard kan fort komme opp i en delikat vurdering mellom klubb og landslag med tanke på spilletid og belastning. For ham vil et nytt skadeavbrekk etter novembersamlingen kunne være ødeleggende i Real Madrid.

Samtidig er Ødegaards ambisjoner med landslaget store.