Rashford-hattrick da United nedkjempet Sørloths Leipzig

(Manchester United - Leipzig 5-0). Marcus Rashford var i scoringsform og scoret tre ganger da Manchester United vant 5-0 mot Leipzig i mesterligaen onsdag.

Dermed har United fått en best mulig start på mesterligahøsten. Med seier mot de antatt sterkeste utfordrerne PSG og Leipzig i de to første rundene ligger alt til rette for at Ole Gunnar Solskjærs menn skal kunne ta seg komfortabelt videre fra gruppespillet.

Etter at Mason Greenwood satte sitt første mesterligamål i første omgang var det Marcus Rashford som skulle knuse alt håp for Leipzig. Tolv minutter etter at kom inn for nettopp Greenwood kom han alene med keeper etter et løp fra midtbanen. To minutter senere satte han sitt tredje mål på to mesterligakamper.

Anthony Martial økte ledelsen på en straffe han selv skaffet, før Rashford fastsatte resultatet på overtid.

Alexander Sørloth kom inn til sin mesterligadebut for gjestene fra Leipzig midtveis i 2. omgang. Han markerte seg ikke nevneverdig.

Pogba-pasning

United fikk en god mulighet etter fem minutter spilt på Old Trafford. Et frispark fra Shaw endte etter mye klabb og babb hos Fred, som fyrte til fra seksten meter. Péter Gulácsi var rask og reddet tyskerne fra en tidlig nedtur.

Paul Pogba hadde en god dag for United, og hadde flere gode involveringer i første omgang. 20 minutter ut i omgangen var det han som skapte muligheten som sendte hjemmelaget i ledelsen. Han dro seg oppover fra midtbanen før han lekkert slo gjennom Greenwood fra sekstenmeteren. 19-åringen plasserte ballen på vakkert vis i lengste hjørne.

TV-bildene viste at Greenwood var helt på grensen til å være i offside da ballen fra Pogba ble slått, men målet ble stående til tross for sjekk hos VAR.

Ikke lenge etter fikk Nkunku en god skuddmulighet for Leipzig. Ballen, som ble slått mot nærmeste kryss, kom seg derimot aldri forbi David de Gea i United-buret.

Selv om de gikk til pause med ledelse var det ikke et dominerende Manchester-lag. Leipzig hadde ballen klart mest i omgangen, men greide aldri å skape de store mulighetene.

Halvsjanser

United fikk mer kontroll på ballen etter pausen. De var flere ganger frampå, men slet likevel med å komme til de største sjansene.

20 minutter ut i omgangen fikk Leipzig en stor mulighet. Et frispark endte hos Konate, som fra spiss vinkel headet ballen mot nettmaskene. Heldigvis for vertene var de Gea raskt nede og avverget utligningen.

Kvarteret før full tid ble Marcus Rashford avblåst for offside etter at han kom alene med keeper og satte ballen i mål. Etter sjekk hos var ble derimot målet godkjent. TV-bildene viste nemlig at han med nød og neppe fremdeles var på egen banehalvdel da pasningen fra Bruno Fernandes ble slått.

Like etter vant Fred ballen høyt på banen. Rashford tok den med seg videre og spikret ballen i nettet.

På slutten økte United både en og to ganger ved Anthony Martial på straffe og Rashford, som fastsatte resultatet på overtid.

Kean-dobbel for PSG

I den andre kampen i gruppe H vant PSG 2-0 mot Basaksehir etter to mål fra Moise Kean.

Italieneren kom til PGS på lån fra Everton tidlig i oktober og virker til å ha funnet seg godt til rette. Etter to kamper ut mål har han nå scoret to mål på to strake kamper.

Onsdag sendte han først laget i ledelsen da han brukte hodet til å forlenge Kylian Mbappés hjørnespark i nettet. Kvarteret etter doblet han ledelsene da han på lekkert vis fikk kontroll på ballen og skjøt den forbi Mert Gunok i Basaksehir-målet.

Samtidig som Kean fortsetter å vise seg fram, fikk en annen PSG-stjerne seg en smell mot Basaksehir. Neymar måtte nemlig tas ut etter 25. minutter spill med en lårskade.

Seieren er viktig for pariserne, som røk på 1-2-tap mot Manchester United forrige uke. For tyrkerne ser det derimot verre ut. De står uten mål etter gruppespillet to første kamper.

Fredrik Gulbrandsen var ubenyttet reserve for Basaksehir.

Mesterligaen fotball menn onsdag, gruppespillet 2. runde:

Gruppe E:

Krasnodar (Russland) – Chelsea (England) 0-4 (0-3), Sevilla (Spania) – Rennes (Frankrike) 1-0 (0-0).

Gruppe F:

Borussia Dortmund (Tyskland) – Zenit St. Petersburg (Russland) 2-0 (0-0), Brugge (Belgia) – Lazio (Italia) 1-1 (1-1).

Gruppe G:

Ferencváros (Ungarn) – Dinamo Kiev (Ukraina) 2-2 (0-2), Juventus (Italia) – Barcelona (Spania) 0-2 (0-1).

Gruppe H:

Basaksehir (Tyrkia) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-2 (0-0), Manchester U. (England) – Leipzig (Tyskland) 5-0 (1-0).

Spilt tirsdag:

Gruppe A: Lokomotiv Moskva (Russland) – Bayern München (Tyskland) 1-2, Atlético Madrid (Spania) – Salzburg (Østerrike) 3-2. Gruppe B: Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Inter (Italia) 0-0, Borussia Mönchengladbach (Tyskland) – Real Madrid (Spania) 2-2. Gruppe C: Marseille (Frankrike) – Manchester C. (England) 0-3, Porto (Portugal) – Olympiakos (Hellas) 2-0. Gruppe D: Atalanta (Italia) – Ajax (Nederland) 2-2, Liverpool (England) – Midtjylland (Danmark) 2-0.