Sport

Groruds skademareritt fortsetter: Stopperparet ute

Grorud får skadde spillere i hver kamp nå. Det mest brukte stopperparet er ute. Men skademarerittet stopper ikke der.

Etter bare en seier på de ti siste kampene har Grorud havnet der de ikke ønsker å være. I bunnstriden. Laget er nå bare to poeng unna plassen som gir kvalifisering om å overleve i OBOS-ligaen.

Trener Eirik Kjønø har nærmest vareopptelling hver dag. Lørdag venter en uhyre viktig bortekamp mot Ull/Kisa, et lag som ligger ett poeng bak Grorud på tabellen.

Stopperparet ute

Årets mest brukte stopperpar har vært duoen Glenn Harviken og Arnar Thor Gudjonsson. Harviken fikk en voldsom lårhøne mot KFUM og kan ennå ikke gå som normalt. Gudjonsson pådro seg en hamstringskade tidlig i den siste kampen mot HamKam og er uaktuell på lenge.

– Han rekker kanskje de to siste kampene i november/desember, men i utgangspunktet er han nå ute i fire til seks uker. Han starter neppe noen kamper mer. Glenn Harviken må også vente litt, sier Grorud-trener Eirik Kjønø til Dagsavisen.

Operasjon for Ahmed

Om ikke dette var nok: Fabian Ness tråkket over under feiringen (!) av 1-0 målet mot HamKam sist. Og torsdag skal fjorårets kaptein og Grorud-veteran Faysal Ahmed opereres slik at han er ute resten av sesongen.

– Skaden som kom etter feiring er vel slik som rammer lag i motgang. Bare uflaks. Faysal har hatt problemer led leggene lenge og har derfor ikke startet noen kamper i år. Men vi vil ha han tilbake i godt gammelt slag neste sesong, derfor velger vi operasjon nå. Han har spilt med smerter altfor lenge, sier Kjønø.

Grorud har fire midtstoppere og på lørdag blir det samme duo som fullførte kampen mot HamKam, Geirald Meyer og Kristian Novak som spiller. Meyer var lenge ute med lyskeskade i sommer, men er nå skadefri. Og det er kanskje eneste lyspunktet på skadelista til Kjønø.

– Han har kommet tilbake raskere enn ventet. Og det er jo helt nødvendig, sier Kjønø.

– Hva hvis en av disse stopperne blir skadet, hva skjer da?

– Da har vi ikke flere midtstoppere. I nødfall kan Martin Høyland trekkes ned, sier han.

Grorud-trener Eirik Kjønø har daglig vareopptelling på Grorud.

Fem bortekamper igjen

Også førstekeeper Emil Ødegaard er fortsatt ute med skade, men nærmer seg og Kevin Mankowitz og Thomas Elsebutangen er også på vei tilbake og kan bidra.

Ni serierunder gjenstår i 1. divisjon (OBOS-ligaen) og fem av disse spiller Grorud på bortebane. De to siste bortekampene går mot opprykksjagende Sogndal og Lillestrøm. Det hadde vært greit å ha nok poeng i banken før de kampene. Denne serien er sammensatt slik at enten kjemper man om opprykk eller mot nedrykk.

– Dette er en fascinerende og morsom liga å være i. Men vi må vinne noen kamper igjen, sier Eirik Kjønø.

Mer fra Dagsavisen