Sport

Liverpools ligaseier nummer 30 denne sesongen

(Brighton - Liverpool 1-3). Med 3-1-seier over Brighton kunne Liverpool innkassere sin 30. seier i inneværende Premier League-sesong. Mohamed Salah scoret to mål for rødtrøyene.

Seieren gjør at seriemesteren står med 92 poeng etter 34 kamper spilt. Med fire gjenstående kamper har rødtrøyene gode muligheter til å slå Manchester Citys rekord på 100 poeng i en Premier League-sesong, noe som skjedde i 2018.

Mohamed Salah og Jordan Henderson sørget for at Liverpool ledet 2-0 allerede etter kort tid som følge av forsvarstabber. Leandro Trossard reduserte for vertene, men Salah sørget for at Liverpool til slutt vant 3-1 på bortebane.

Brighton ligger på 15.-plass og har en luke ned til de øvrige lagene i bunnen. Laget er ni poeng foran nedrykksplasserte Aston Villa og Bournemouth, som riktignok har én kamp mindre spilt.

Forsvarskluss

Brighton fikk en blytung start da Liverpools Naby Keïta snappet ballen fra forsvarsspiller Davy Pröpper på en pasning fra keeper Mathew Ryan. Keïta fant og serverte Mohamed Salah som satte inn 1-0 allerede etter fem minutter spilt.

Og det tok ikke lang tid før ledelsen var doblet etter nytt forsvarskluss. To minutter senere gikk midtstopper Adam Webster opp i banen og mistet ballen. Den endte til slutt hos Jordan Henderson som banket inn Liverpools andre innen sju minutter spilt.

Brighton fikk nettsus etter 25 minutter, men scoringen ble annullert for offside. Vertene kunne derimot juble like før pause. 19-årige Tariq Lamptey vartet opp med et flott innlegg som Leandro Trossard hamret utakbart i mål.

Salah på hodet

Brighton presset på for mål og burde ha utlignet etter timen spilt. På et innlegg endte ballen til slutt Dan Burn alene på bakerste stolpe. Heldigvis for Liverpool var treffet til Burn av det svært svake slaget, slik at utligningen uteble.

Istedenfor kunne Salah slippe jubelen løs for sitt andre for kvelden. Egypteren løp seg fri fra markeringen på første stolpe og stanget hjørnesparket til Andy Robertson i mål.

Til tross for at Liverpool hadde flere muligheter på slutten, ble det ikke flere scoringer i Brighton. Liverpool kunne med det innkassere nok en trepoenger.

Seriemesteren får besøk av Burnley på lørdag, mens Brighton tar imot Manchester City samme dag.

KAMPFAKTA

Brighton – Liverpool 1-3 (1-2)

Mål: 0-1 Mohamed Salah (6), 0-2 Jordan Henderson (8), 1-2 Leandro Trossard (45), 1-3 Salah (76).

Dommer: Craig Pawson.

Gult kort: Tariq Lamptey, Brighton, Neco Williams, Sadio Mané, Fabinho, Joe Gomez, Liverpool.

Brighton (4-2-3-1): Mathew Ryan – Tariq Lamptey, Adam Webster, Lewis Dunk, Dan Burn – Davy Pröpper (Yves Bissouma fra 71.), Dale Stephens – Pascal Gross (Aaron Connolly fra 71.), Alexis Mac Allister (Aaron Mooy fra 71.), Leandro Trossard – Neal Maupay.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Neco Williams (Andy Robertson fra 46.) – Jordan Henderson (James Milner fra 80.), Georginio Wijnaldum, Naby Keïta (Fabinho fra 61.) – Mohamed Salah, Roberto Firmino (Takumi Minamino fra 87.), Alex Oxlade-Chamberlain (Sadio Mané fra 61.).

Premier League menn onsdag, 34. runde: 

Manchester City – Newcastle 5-0, Sheffield United – Wolverhampton 1-0, West Ham – Burnley 0-1, Brighton – Liverpool 1-3.

Spilt tirsdag: Crystal Palace – Chelsea 2-3 , Watford – Norwich 2-1 , Arsenal – Leicester 1-1 .

Spilles torsdag: Bournemouth – Tottenham, Everton – Southampton, Aston Villa – Manchester U..