Sport

Fagermo fornøyd med lagets respons etter utvisningen

Vålerenga måtte klare seg med én mann mindre med 35 minutter igjen å spille da Stabæk ledet 2-1. VIF-treneren lot seg imponere av lagets innsats.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det endte 2-2 i Dag-Eilev Fagermos hjemmedebut mot Stabæk. Herolind Shalas kontroversielle utvisning førte til at VIF måtte spille over en halvtime med én mann mindre. Tross dårlige forutsetninger, maktet hjemmelaget å utligne på straffespark ved Matthías Vilhjálmsson.

– Når vi får det røde kortet handler det om å forsvare, og prøve å komme opp i banen når vi kan og utligne. Det greier vi jo, og det er imponerende lagmoral når vi er 10 mot 11 såpass lenge, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Dårlig forsvarsspill

Vålerenga har i det siste imponert i det defensive spillet, og sluppet inn lite mål. I dag kom sesongens to første baklengsmål, like før pause.

– Det første målet er dårlig forsvarsspill, og på det andre har vi ti spillere på banen, når Christian (Borchgrevink) får behandling. Med ti mann kan vi ikke gå i høyt press. Vi må være tålmodige og kompakte til vi får på plass alle igjen. Men vi ble for ivrige, og da kommer det et baklengsmål til, sier VIF-treneren.

Fornøyd

Med over en halvtime igjen å spille med ti spillere klarte VIF å utligne, noe Fagermo er godt fornøyd med.

– Når vi har ti mann fra det 55. minutt og greier, så er jeg fornøyd med uavgjort, sier Fagermo.

Les også:  Hvis jeg skal ha karantene, må dommeren ha det også

Vålerenga møter Odd i neste serierunde på Skagerak Arena onsdag 20:30.

Mer fra Dagsavisen