Sport

Eirik Brandsdal avslutter langrennskarrieren

Langrennssprinteren Eirik Brandsdal (33) har bestemt seg for at han ikke går på en ny sesong.

Konnerud 20200201. 
Eirik Brandsdal under 30 km klassisk  på ski på Konnerud.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Tiden har kommet. Jeg har bestemt meg for å slutte, sier langrennsløper Eirik Brandsdal via sin egen Instagramkonto.

Meldingen ble også publisert via Norges Skiforbunds WhatsApp-konto.

– Det blir en ny hverdag når jeg ikke lengre skal bruke alle mine krefter på å bli best mulig på ski, skriver 33-åringen fra Kjelsås i Oslo.

Gruet seg

Han sier at han har gruet seg til at denne dagen skulle komme.

– Allikevel føles det riktig å ha tatt denne avgjørelsen. Jeg har stort sett alltid vært sulten på å bli bedre. Nå kjenner jeg ikke på den samme sulten, og da synes jeg yngre krefter fortjener å få slippe til. Jeg er utrolig stolt over å ha fått vært en del av langrennslandslaget de siste 10 årene. Jeg har opplevd så mye og vært en del av et fantastisk prestasjonsmiljø, der jeg har fått utvikle meg, utbroderer langrennsveteranen.

Eirik Brandsdal er ingen hvem som helst i langrennsverden. Han står bak ni verdenscupseirer og har totalt 24 pallplasser i verdenscupen. I sprintcupen sammenlagt har han havnet på pallen fire ganger. Det er også blitt fire NM-gull på utøveren som var kjent for å være best i klassisk stil.

Spesielt

– Sesongen i år fikk en spesiell avslutning og langrenn blir ubetydelig i denne sammenheng. Jeg er allikevel glad for at jeg fikk avsluttet sesongen med en skikkelig opptur under verdenscupen på Konnerud i mars.

Der endte Brandsdal på 3.-plass og viste at han fortsatt kan.

– I tiden framover kommer jeg fortsatt til å trene mye. Utover det gleder jeg meg til å ta fatt på nye utfordringer, hvor en av dem er å fullføre siste studieår innenfor industriell økonomi.