Sport

Må fylle tanken

Jakob var helt tom, Filip slet med pustevansker. Likevel skal to blad Ingebrigtsen stille godt rustet til torsdagens heat på 1500 meter i Doha-VM.

– Guttene virker lette og fine, sier trenerpappa Gjert Ingebrigtsen til Stavanger Aftenblad. Han vil vente til litt utpå onsdagen før han melder Jakob i toppform, men sier til avisen at han er trygg på at Filip stiller uthvilt og revansjlysten til forsøket på 1.500. Henrik stiller derimot ikke der.

Mandag kjempet Jakob Ingebrigtsen (19) seg inn til femteplass på 5000-meteren i VM. Muktar Edris fra Etiopia vant på 12.58,85. Storebror Filip (26) hang lenge godt med, men måtte kapitulere på grunn av pusteproblemer og magesmerter. Henrik (28) maktet ikke å holde tempoet.

Helt tom

– Jeg ga alt. Nå er jeg så tom på tanken som jeg kan bli, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK om sitt løp på 13.02,93 på 5.000.

– Jeg fikk ikke puste skikkelig, og du trenger oksygen når du løper i den farten der. Jeg fikk problemer med magen, sting-aktig, sa Filip, men la kjapt til:

– Men jeg tror ikke dette skal ha noe å si for 1.500-meteren. Jeg føler jeg er i sinnssykt god form.

Det ble bare nesten på 5.000-meteren. Men nå må blikket rettes mot 1.500. Oppladning og restitusjon må være optimal for brødrene før de skal i ilden igjen.

– Jeg vil helst gjøre det bra på 1.500 meter, erkjente Jakob overfor NTB før mesterskapet i Doha i Qatar startet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Se opp for Cheruyiot

Hvem står i veien for Ingebrigtsen-brødrene i en eventuell finale på 1.500 meter søndag? Den kenyanske stjernen Elijah Motonei Manangoi har meldt forfall på grunn av skade, men hans yngre bror George kan vise seg fram. Han har en pers på 3.31,49 på distansen, mot Jakobs 3.30,16. Filip har 3.30,01.

Den kanskje største konkurrenten blir Timothy Cheruiyot, også han fra Kenya. Sistnevnte noterte seg for sterke 3.28,77 i Lausanne i år. Ronald Musagala fra Uganda og etiopieren Samuel Tefera er andre sterke navn.

Nyeste fra Dagsavisen.no: