Sport

Sagosen tror presset feller danskene

Sander Sagosen tror Danmark risikerer å bukke under for de voldsomme forventningene som ligger over dem i VM-håndballen. Torsdag står slaget om Herning. Men først møter Norge Østerrike mandag.

HERNING, DANMARK 20190113.
Sander Sagosen under dagens trening I Boxen Arna. Det norske håndtballandslaget trener i Herning, Danmark i forbindelse med VM i Håndball 2019.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Av Espen Hartvig

HERNING: Gruppefinalen i C-puljen spilles torsdag i Herning. Seier der betyr en klar fordel i kampen om å nå semifinalen. Før det har Norge to svært overkommelige kamper mot Østerrike (mandag) og Chile (tirsdag).

– Her i Danmark er håndball dødsstort, og med et mesterskap på hjemmebane, så er alt press på danskene, et enormt press. Det har de tidligere prestert dårlig under noen ganger, sier Sagosen til NTB.

– Jeg tror de streber etter å oppnå suksessen på hjemmebane. Presset kan felle dem, og rammen (nesten 15.000 tilskuere) kan også hjelpe oss til å prestere bedre. For meg er det bedre jo flere som er på tribunen, og de kan gjerne være mot meg, sier Sagosen.

Tungt fall

I EM-semifinalen i fjor trodde de fleste at danskene skulle slå et skade- og sykdomsplaget Sverige lett. Det gikk ikke. Svenskene vant kampen etter ekstraomganger.

Året før skuffet Danmark stort i VM i Frankrike. Det skjedde noen måneder etter at laget sikret OL-gull i Rio de Janeiro.

Flere av de danske spillerne er i sin aller ypperste fase i karrieren, og de spiller på hjemmebane med de fordelene det ofte gir.

Derfor er det bare en ting det danske publikummet vil godt: Danmark-gull i Boxen-arenaen søndag 27. januar. (NTB)

VM-sluttspill håndball menn i Danmark og Tyskland søndag, gruppespillet 2. runde:

Gruppe B (i München):

Makedonia – Bahrain 28-23 (12-8), Kroatia – Japan 35-27 (18-13), Spania – Island 32-25 (19-14).

Gruppe D (i København):

Qatar – Egypt 28-23 (15-12), Ungarn – Angola 34-24 (18-8), Sverige – Argentina 31-16 (15-10).