Sport

Han tar VIF-plassen ved siden av Abu

Hvem skal styre Vålerengas midtbane ved siden av Mohammed Abu? På fredagens trening ble det avklart.

VALLE (Dagsavisen): Magnus Lekvemn har ikke spilt A-lagsfotball på to måneder, men går rett inn på laget ettersom Daniel Fredheim Holm er ute med karantene.

– Ja, det blir en passe kamp å gjøre comeback i, sier Magnus Lekven til Dagsavisen etter at fredagens økt er over.

Da Vålerenga hadde fullformatstrening (elleve mot elleve) ble søndagens startellever mot Rosenborg mer eller mindre avslørt. Skader kan gi endringer, men de to plassene det har vært spørsmål om går til Enar Jääger (midtstopper i Jonatan Nation Tollås fravær) og Magnus Lekven ved siden av Mohammed Abu som defensiv midtbanespiller.

Problem med leddbåndet

– Jeg har aldri spilt med Abu, men har jo fått trent bra sammen med han nå. Han har en fantastisk fotballforståelse, sier Lekven.

– Hvorfor var du ute så lenge?

– Jeg fikk en rift på innsiden av leddbåndet i kneet. Det måtte gro av seg sjøl og da måtte jeg være forsiktig, sier han.

– Operasjon var ikke nødvendig?

– Nei, hadde den røket måtte jeg operert, og da hadde det blitt et mye lengre avbrudd, sier han.

Den første scoringen

Magnus Lekven er ikke den som skaper de største overskriftene i Vålerenga, men han har full tillit hos medspillere og ikke minst trenere.

– Magnus har trent seg veldig godt opp og er en mann å stole på, sier Ronny Deila, som hadde mange valg til denne rollen.

I sine 51 kamper for VIF står Lekven med tre scoringer. Den første av dem gjorde ham historisk og var også den flotteste. Men dessverre ga den ingen poeng.

– Ja, det var i åpningskampen her på Intility for et år siden mot Sarpsborg, men det har vel de fleste glemt, gliser han.

For scoringen var spektakulær. Skudd på hel volley fra 17 meter rett i mål. Men scoringen kom på overtid da Sarpsborg ledet 2-0 og ble bare et trøstemål.

Men Lekven sto for den første scoringen for laget på deres nye hjemmebane. Og det vil jo være en quiz-klassiker i VIF-historien.

Begge lag med tre strake

Både Vålerenga og Rosenborg står med tre seire på rad når de møtes søndag. Det blir Rosenborgs første opptreden på Intility arena. Men de har stor selvtillit mot Vålerenga i Oslo. Rosenborg har ikke tapt i denne byen siden 2011. Nå er de også serieleder.

At det har vært mye støy i klubben med bråket rundt trenerskiftet og voldsepisoden med Nicklas Bendtner, tror ikke VIF-spillerne ha så mye å si søndag.

Kanskje Rosenborg gleder seg til en ekte fotballkamp igjen.

– Det blir en kjempekamp. Vi håper på fullt hus igjen, sier Lekven, som ikke har spilt for A-laget siden det famøse 1-5 tapet for Molde 8. juli.

Etter at Abu kom inn i laget har VIF slått Tromsø 3-0, Brann 2-0 og Lillestrøm 1-0 (borte).

– Han har stabilisert laget, så vil det alltid variere litt hvem vi stiller med ut fra skader og annet, men det har vi tropp til å håndtere, sier Deila til Dagsavisen.

Han bekrefter at Adam Larsen Kwarasey blir kaptein når både Fredheim Holm og Tollås Nation er ute.

PS! Vålerenga har ikke slått Rosenborg i serien i de siste tolv kampene. Unntaket var kvartfinalen i cupen på Lerkendal i fjor. Om halvannen uke møtes lagene igjen til ny cupduell i Trondheim.

Mer fra Dagsavisen