Sport

Kjelsås snudde tapsrekken: – Endelig!

Kjelsås – Fløy 2-0 (0-0). Kjelsås hadde tre strake tap i 2. divisjon før hjemmemøtet med Fløy. Lørdag sørget Jesper Taaje og Walid Chafouk Idrissi for å bryte den vonde rekken. – Endelig, sier Idrissi.

Grefsen stadion (Dagsavisen): Kjelsås klatret opp til tredjeplass i 2. divisjon, avdeling 2 med trepoengeren lørdag. Kjelsås-spiss Idrissi er lettet og glad over at laget er tilbake på vinnersporet.

– Det var deilig å snu rekken. Endelig fikk vi til det vi skulle, og alle jobbet knallhardt. Det er det vi trenger for å vinne, sier han til Dagsavisen.

Måltyven, som satte inn 2-0 for Kjelsås i oppgjøret, mener nøkkelen til tre poeng var å slippe seg løs offensivt.

– Vi turte mer. Vi turte å gå på mål, heller enn å tenke begge veier hele tida, forklarer han.

###

Walid Chafouk Idrissi kunne juble etter 2-0. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: VIF-profil er Eliteseriens «råtass» (DA+)

Utvikling

Idrissi fant veien til nettmaskene også sist lagene møttes denne sesongen (1-1).

– Du trives mot Fløy?

– Det er greit, det. Fløy-spillerne pleier å gi meg litt motstand, men de knekker til slutt. De klarer ikke å holde unna, svarer han glisende.

Nå ser Kjelsås-spissen lyst på fortsettelsen.

– Målet mitt er å hjelpe Kjelsås så mye som mulig. Vi skal utvikle oss som lag, så blir det en fin høstsesong, sier han.

###

Klabb og babb foran Fløy-buret.

Les også: Dagsavisens PL-tabelltips. Hvem kan slå City?

Fornøyd Kampen

Kjelsås-trener Eivind Kampen var naturlig nok glad for poengene.

– Dette var veldig viktig. Alt som sto i hodet på oss var å bryte tapsrekken. Det var litt høye skuldre i starten, da så vi innimellom at dette er et lag som hadde tapt tre på rad, men vi jobbet oss gjennom det. I 2. omgang spilte vi bra. Spesielt etter 2.-omgangen mener jeg seieren var veldig, veldig fortjent, sier han til Dagsavisen.

Treneren deler Idrissis optimisme for fortsettelsen.

– Vi har slitt litt med aggressiviteten i spillet vårt, vi har blitt litt for «fine» i kampene etter ferien. Nå ønsket vi å ta kommandoen i større grad. Det klarte vi egentlig i 90 minutter, mener Kjelsås-treneren.

###

Eivind Kampen på sidelinjen under lørdagens match.

Tok over

Før pause var det relativt jevnspilt på Grefsen kunstgress. Gjestene fikk en stor dobbeltsjanse etter en drøy halvtime, men ballen endte til slutt i fanget på Kjelsås-keeper Erik Sleipnes Sivertsen. Vertenes Jesper Solli kom til et skudd fra distanse noen minutter etterpå, men ballen gikk like utenfor.

Etter hvilen fikk Kjelsås et stort overtak, og en rekke sjanser førte til slutt til nettsus. Jesper Taaje nikket inn 1-0 etter 68 minutters spill. Noen minutter i forveien hadde Axel Pedersen en kjempemulighet til å score, men han måtte se at Fløy-keeper Andreas Juvet Hoppestad avverget fra kort hold.

Det var uansett Kjelsås som tok neste - og siste - stikk i matchen. Walid Chafouk Idrissi fastsatte sluttresultatet til 2-0 minuttet før full tid. Skuddet hans fra skrått hold gikk via Fløys keeper og inn i nettmaskene. Bortelaget maktet ikke å mobilisere til en sluttspurt, og dermed kunne hjemmelaget juble.

Kjelsås på tredjeplass står nå med 25 poeng, seks poeng bak serieleder Hødd. Tabelltoer Skeid ledet før runden, men Tom Nordlies mannskap tapte 0-1 borte mot Nardo lørdag. Samtidig vant Hødd 2-1 borte mot Vard Haugesund.

Kjelsås tar imot Bryne i neste serierunde.

Kampfakta:

Kjelsås – Fløy 2-0 (0-0)

Grefsen stadion, 151 tilskuere

Mål: 1-0 Jesper Taaje (68), 2-0 Walid Chafouk Idrissi (89).

Gule kort: Marius Bratberg Lund, Kjelsås og Omar Markovic, Fløy.

Kjelsås: Erik Sleipnes Sivertsen, Jesper Taaje, Marius Brattberg Lund, Tega George, Ola Bjørnland, Sebastian Jarl, Jesper Solli, Mortadha Jassim Alkanany, Axel Pedersen, Viktor Mendonca Wikheim (Jens Bonde Aslaksrud fra 66.), Walid Chafouk Idrissi.

Mer fra Dagsavisen