Sport

Carvalho tror Uruguay senker Ronaldo og co.

Uruguayanske Felipe Carvalho tror Luis Suárez og co. senker Cristiano Ronaldo og Portugal i VMs åttedelsfinale. Vålerenga-spilleren hyller Suárez' offensive egenskaper.

Vålerenga-profilen Carvalho følger ivrig med på sitt Uruguay i Russland-VM. Lørdag står Portugal på motsatt halvdel i åttedelsfinalen i Sotsji, og VIF-stopperen tror Luis Suárez kan vinne duellen mot Cristiano Ronaldo.

– Alt tyder på at det kommer til å bli en utrolig bra kamp. Det er to store lag som møtes. Jeg setter min lit til Uruguay, til Suárez, (Edinson) Cavani og (Diego) Godin, sier Carvalho til Dagsavisen.
Kampen spilles like etter Vålerengas seriekamp mot Bodø/Glimt. Dermed kan 24-åringen rekke å få med seg spenningen i Russland fra TV-skjermen.
– Uruguay har spilt veldig bra så langt, jeg har sett alle kampene. Spillerne vet når de må spille enkelt, og de vet når de har muligheten til å kontre. Luis Súarez (Barcelona-spiller) beveger seg helt perfekt når han får rom å angripe i, sier Vålerenga-stopperen.
Suarez og Ronaldo. FOTO: NTB SCANPIX

Les også: VIF-profil tilbake mot Glimt

Vinnersjanse?

Uruguay har imponert så langt, men kan Suárez og co. vippe lag som Brasil, Argentina og Spania av pinnen hvis Portugal må kapitulere?

– Selvfølgelig ønsker Uruguay å vinne turneringen, men man er nødt til å ta kamp for kamp. Det gjør vi her i Vålerenga også. Man må ta steg for steg. Først kommer Portugal-kampen, så får vi se etter det, smiler 24-åringen.
– Men Uruguays spillere er klare for å kjempe. Jeg er sikker på at de klarer å fortsette med den gode innsatsen, legger han til, og klapper seg på brystet.

– Mange tenker vel at Suárez mot Ronaldo blir den store duellen i åttedelsfinalen?

– Ja, men det kan også bli Ronaldo mot Godin (Atlético Madrid-stopper), for eksempel. Uansett handler det om elleve mot elleve. Ronaldo kan ikke prestere på topp hvis lagkameratene hans underpresterer, sier Carvalho, og viser til Lionel Messi og Argentina som eksempel.

Se oversikten: Slik spilles VM 2018

– Alt kan skje

– Man kan ikke bare skylde på Messi når Argentina er i trøbbel. De andre må også levere, legger han til.

Uruguay-håpet til tross, Carvalho har også følelser for Brasil. Han har brasiliansk far og uruguayansk mor.

– Jeg følger med på Brasil også, og Brasil er jo favoritt. Det var det på forhånd, og de er det fortsatt, kanskje sammen med Spania, sier 24-åringen.

Likevel er han kjapp med å påpeke at det kan komme overraskelser.

– Se på Tyskland, som røk ut. Favorittene får tøff motstand. Det er det som er så fantastisk med fotball, absolutt alt kan skje. Man føler seg sikker på noe, men så skjer plutselig det motsatte. Hvordan kan man ikke elske fotball, sier en smilende Carvalho.

Les også: Den mørke historien bak verdens dyreste idrettsanlegg (+)

Nyeste fra Dagsavisen.no: