Sport

Vålerengas VM-spiller har aldri møtt Lillestrøm

Han er den eneste spilleren i dagens duell på Valle som skal videre til fotball-VM i Russland. Samuel Kari Fridjonsson tror Lillestrøm blir en fin opptakt til møtet med Argentina og Lionel Messi om tre uker.

Bilde 1 av 0

VALLE (Dagsavisen): – Nei, jeg har gått glipp av disse oppgjørene mot Lillestrøm på grunn av skader. Men jeg har skjønt at dette er et av de største derbyene i Norge. Det gleder jeg meg til, sier Samuel Kari Fridjonsson til Dagsavisen.

Vi snakker med ham etter fredagens glohete trening på Intility arena, der han sto igjen lenge etter at den offsielle treningen var over. Han trente på frispark og på langpasninger sammen med Felipe Carvalho.

– Ja, jeg liker å holde på. Og denne varmen bare nyter jeg og har kun positiv effekt, forsikrer han.

Slo seg inn i troppen

For Vålerenga som klubb er det stort å ha en spiller i VM-sluttspillet. Samuel Kari Fridjonsson er en av nykommerne der. Han var ikke med i EM-eventyret for to år siden.

– Jeg må innrømme at jeg er stolt over å ha fått plass i troppen. Etter kampen mot Lillestrøm er det rett over i VM-modus for meg. Da vil jeg gjerne ha med meg en god opplevelse hefra, sier han.

For allerede søndag reiser Samuel til Reykjavik der Island starter sin VM-oppladning på mandag. Første treningsmotstander på Laugurdalsvøllur er Norge (!) lørdag om en uke.

Fridjonsson er ikke i noen forventet start-ellever for Island og han kan få begrenset med spilletid i VM.  Men man vet aldri. Uansett er Argentina og Lionel Messi Islands første VM-motstander i Moskva lørdag om tre uker. Landslagssjef Heimir Hallgrimsson har innlemmet Fridjonsson i alle uttak av landslagstropper etter at VM-plassen ble sikret i fjor høst.

Vil utvikle seg

For to år siden åpnet Island mot Portugal og Cristiano Ronaldo og klarte 1-1.

– Jeg vil utvikle meg som fotballspiller og VM ser jeg på som ytterligere læring som jeg også vil nyte godt av i Vålerega etterpå, sier han.

Hvor mange ukers fravær det blir avhenger av Islands suksess i VM. Men i pulje med Argentina, Kroatia og Nigeria blir det ikke akkurat noen walkover å komme seg videre.

Mot Lillestrøm blir islendingen en slags hengende spiss bak Sam Johnson. Han vil fryktelig gjerne vise hvorfor han fikk plass i Islands VM-tropp...

Mer fra Dagsavisen