Sport

Kristoffs fremtid

Det er ennå ikke avklart hvor Alexander Kristoff sykler neste år.

I dag skal rytterne få sin første hviledag i Tour de France. Det har vært en tøff start for Alexander Kristoff, som til tross for gode plasseringer i realiteten har vært sjanseløs på etappeseier. Og heller ikke i kontraktsforhandlingene har det gått særlig fort for nordmannen.

– Det har stått litt stille. Vi får se om det skjer noe i morgen (i dag, red.anm.). Jeg har en agent som løper rundt og jobber litt med det. Han kommer ned hit litt senere, så får vi se, sa han til TV 2 før gårsdagens etappe.

Mangler ikke tilbud.

Før Tour de France virket det likevel som Kristoff fremdeles var en ettertraktet rytter.

– Det pågår samtaler med både Katusja og andre, var svaret han ga NTB før Touren starta.

Et av lagene som skal ha vist interesse er Quick-Step Floors. Ifølge NRK skal Marcel Kittels lag allerede ha kommet med et kontraktsforslag.

– Jeg vet ikke om det er høyt nok. Han er dyr, og vi er et lite lag uten mye penger, sa lagets danske sportsdirektør, Brian Holm, til NRK fredag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ble bråk

Kristoff har syklet for Katusja (nå Katusja-Alpecin) siden 2012, men diskusjonen om nordmannens fremtid på laget blusset for alvor opp etter at en av Kristoffs viktigste hjelperyttere, Michael Mørkøv, ikke ble tatt med i Tour de France-troppen til Katusja. Mange mente dette var et klart signal om at Kristoff ble nedprioritert.

Den norske spurterens fremtid er med andre ord uavklart og kanskje litt rotete, men hovedpersonen selv mener alt støyet ikke har tatt fokuset vekk fra det Tour de France virkelig dreier seg om.

– Jeg er her for å prestere. De tingene som har med kontrakt og framtidig lag å gjøre har jeg en manager som er ansatt for å fikse. Han styrer mest med det, mens jeg får oppdateringer fra ham. Akkurat nå er det åpent, sa han til NTB før Touren.

Klare krav

Kontrakten med Katusja-Alpecin går ut etter denne sesongen og NRK mener at tre lag er villig til å tilby nordmannen 15 millioner kroner i årslønn. I tillegg til Quick-Step skal også Astana være en het kandidat.

– Det står ganske likt mellom et par lag. Det blir en avgjørelse som tas de neste dagene eller ukene, sa Kristoff til NRK fredag.

Kristoff har tidligere antydet at han kan gå ned i lønn dersom det er det som kreves for å få på plass den neste kontrakten. Det viktigste er at han får sykle for et lag som satser på ham.

– Det er viktig at jeg får kjøre spurter, og at jeg får kjøre klassikerne som kaptein. Det er vel de to tingene som er betyr mest, forklarte han til NTB.

Mer fra Dagsavisen