Sport

Monaco vil kjøpe Sander Berge

Monaco vil strekke seg langt for å få Sander Berge. 15 millioner euro skal Monaco være villige til å betale for den tidligere VIF-spilleren.

Sander Berhe har lyktes i begliske Genk.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Monaco vil strekke seg langt for å hente Genk-spiller Sander Berge. Den franske storklubben skal være klar til å by 15 millioner euro for den tidligere Vålerenga-spilleren, ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws (HLN).

VG erfarte onsdag at Ligue 1-leder Monaco ønsker Asker-gutten Sander Berge (19), noe HLN også slår fast. Og storklubben, som nylig røk ut mot Juventus i mesterligaens semifinale, skal ha sjekkheftet klart.

- Våre kilder bekrefter at Monaco er villig til å betale Genk 15 millioner euro for Sander Berge, sier HLN-journalist Kjell Doms til Dagsavisen.

- Et press

Avisen har ”flere uavhengige kilder” som røper dette, ifølge journalisten.

- Genk ønsker ikke å selge, men jeg tror de vil kjenne presset. Ingen belgisk klubb kan avslå et bud på 15-20 millioner euro, sier Doms, som hyller Berges prestasjoner i Genk-trøyen.

- Berge har hatt en spektakulær utvikling i Genk, sier HLN-journalisten.

Han trekker fram Leicester-spiller Wilfred Ndidi som et eksempel på Berges suksess.

- Noen kalte det ”selvmord” av Genk å selge Ndidi til Leicester, men på grunn av Sander Berge snakker ingen om Ndidi mer, påpeker Doms.

Ndidi ble solgt til Leicester for 15 millioner pund i fjor, tilsvarende rundt 168 millioner kroner. 15 millioner euro tilsvarer drøyt 141 millioner.

Interesse

Dagsavisen snakket med teknisk direktør i Genk, Dimitri de Condé, like før Monaco-interessen ble kjent.

- Det finnes ingen konkrete bud på bordet for Sander Berge akkurat nå. Vi er ikke åpne for henvendelser, men hadde vi ønsket å selge ham, så tror jeg det ville ha gått raskt. Fortsetter Sander å utvikle seg som nå, så vil han raskt gå til en større liga. Men som klubb håper vi at det ikke skjer før etter neste sesong, eller til og med sesongen etter der igjen. La oss se hva som skjer, sa de Condé.

- Men det er klubber som følger med ham?

- Ja. Absolutt, sa belgieren til Dagsavisen.

Sander Berge tenker selv ikke på rykter om interesse rundt ham.

- Jeg fokuserer bare på hverdagen og utviklingen min her i Genk, sier Berge til Dagsavisen.

19-åringen kom til Genk fra Vålerenga kort tid etter nyttår.