Sport

Avsløring: Cristiano Ronaldo gjemte unna flere hundre millioner kroner i skatteparadis

Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har i flere år gjemt unna flere hundre millioner kroner i skatteparadiset De britiske jomfruøyene, skriver tyske Der Spiegel.

Det er varslet flere store avsløringer om juks i fotballen etter at avisen har fått tilgang på 18,6 millioner kontrakter, regneark, fakturaer og mail som skal avsløre den skitne baksiden i fotballen, skriver danske Politiken – som er en av flere aviser som sammen med det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel har fått tilgang til lekkasjen.

Ronaldo skal ha unndratt 75 millioner euro (ca. 700 millioner kroner) gjennom postboksselskapet Tollin, som var registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene. Gjennomgangen av de hemmelige dokumentene viser at Ronaldo tjente over 1 milliard kroner på private sponsoravtaler. Angivelig skal Real Madrid-stjernen kun ha betalt 3,8 prosent i skatt.

Tidligere er Neymar og Lionel Messi funnet skyldige i skatteunndragelser. Spanske skattemyndigheter skal også være i gang med å etterforske Ronaldo. Real Madrid-spillerens advokatfirma vil ikke svare på detaljerte spørsmål om saken.

Heller ikke de spanske skattemyndighetene vil uttale seg. Ronaldo har heller ikke besvart spørsmål, men i en pressemelding fra rådgiverne i Gestifute heter det at Ronaldo «lever fullt opp til sine skattemessige forpliktelser». (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: