Sport

Tar sjefen i forsvar

Stefan Strandberg er klar på at spillerne fortsatt gir alt for landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Høgmo er under stort press før kampen mot San Marino.

SANDVIKA (Dagsavisen): Flere eksperter har spådd Per-Mathias Høgmos avgang som landslagssjef etter tapet mot Aserbajdsjan lørdag. I går sa Erik Thorstvedt til Dagsavisen at han tror det blir umulig for Høgmo å stå imot «flodbølgen av negativitet» som nå skyller over landslagssjefen. Midtstopper Stefan Strandberg bryr seg ikke om spådommene. Han er klar på at spillerne fortsatt har tillit til Høgmo.

– Ja, selvfølgelig. 100 prosent, sier den tidligere Vålerenga-spilleren til Dagsavisen.

Les også: Tror på Høgmo-exit

Har troen

– Kan spillerne redde jobben for Høgmo, tror du?

– Du sier «redde».. I mine øyne er det ikke noe å redde. Det eneste vi spillere gjør hver gang, det er å prestere best mulig. Vi vil vinne kamper. Vi tror på trenerteamet, vi tror på de planene de har for oss. Vi tror på det vi gjør, sier Hannover-spilleren.

Han trekker fram Aserbajdsjan-kampen som eksempel.

– Alle som så den kampen, så at prestasjonen vår ikke var så verst. Mål var det eneste som manglet. Hadde vi vunnet 2–0 eller 3–0, som jeg mener hadde vært fair ut fra sjansestatistikken, da hadde alle vært «happy». Alle ville sagt at Høgmo hadde lagt en fantastisk plan. Jeg synes bare det blir for simpelt, alt det negative som har blitt skrevet etter den kampen, sier 26-åringen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Mange råd

Strandberg fikk sin landslagsdebut i november 2013, to måneder etter at Høgmo hadde tatt over som sjef.

– Hva har Per-Mathias Høgmo betydd for deg personlig?

– Han har tatt meg inn, han har gitt meg mye tillit i flere år i landslagstroppen. Det er en trener jeg har snakket mye med, han har gitt meg mange råd på veien. Jeg setter veldig pris på ham, svarer Hannover-stopperen.

På spørsmål om negativ stemning rundt Høgmo og spillerne etter den tunge starten på VM-kvaliken, trekker Strandberg på skuldrene.

Les også: Skuffet Høgmo skygget unna spørsmål om tillit

Bryr seg ikke

– Det er jo dere i mediene som skriver opp og ned med negative saker. Jeg forstår at det blir mye negativt når vi taper kamper, og jeg forstår at «juicy» overskrifter kanskje selger flere aviser. Men jeg bryr meg ikke så mye. Hadde man brydd seg om alt det som står, ville man jo blitt et nervevrak, sier han.

– Vi må konsentrere oss om det vi skal gjøre. Vi jobber «ræva» av oss, ingen vil lykkes mer enn oss. Jeg skjønner at folket og supporterne drømmer om mesterskap, men hvis de tenker etter, så skjønner de at vi gjør vårt beste hele tiden, sier Strandberg, som er klar på at San Marino skal slås i dag.

Miniputten har aldri vunnet en kvalikkamp, ifølge NTB. Norge slo San Marino 10–0 sist lagene møttes i Oslo (1992).

– Er konsentrasjonen der den skal være, bør vi slå San Marino greit, sier Strandberg.

Per-Mathias Høgmo møtte pressen i Sandvika i går. Høgmo, som har vært ordknapp rundt sin egen framtid, avviste alle påstander om uro i laget etter Aserbajdsjan-kampen.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i det. Det er veldig god stemning i troppen, sa landslagssjefen.