Sport

Ghayas Zahid kan bli gullnøkkelen

Skal VIF vinne seriegull, må playmaker Ghayas Zahid finne tilbake til formen.

Ghayas Zahid trener knallhardt for å bli den jokeren han er ment å være i Vålerenga. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

– Jeg gjør alt jeg kan for å komme tilbake til den formen jeg hadde i fjor høst. Jeg trener knallhardt med laget, og jeg trener knallhardt på egen hånd. Jeg har ikke vært god nok i vårsesongen, sier Zahid til Dagsavisen.

VIFs nummer 10 er kun 20 år gammel, og da regner alltid trenere med en viss ustabilitet i prestasjonene.

LES OGSÅ: VIFs mål: SERIEGULL

– Tas hardere nå

– I denne vårsesongen har ikke Ghayas vært like god som han var i fjorårets høstsesong. Det må vi bare innrømme. Men det er flere forklaringer til det. At han er ung, men også at de andre klubbene er mer oppmerksomme på ham nå, sier trener Kjetil Rekdal.

Ghayas Zahid står bokført med fire scoringer etter 16 serierunder, noe han selv er misfornøyd med.

– Det er ikke godt nok. Jeg hadde som mål å score flere goaler, og jeg hadde som mål å bety mer i den offensive delen av spillet. Jeg har fått det til i noen enkeltkamper, men som helhet er det under pari.

Mageøvelser

– Du bedriver egentrening. Konkret?

– Jeg trenger bedre kondisjon, så jeg løper mye. Viktigst er kanskje det å bygge mer styrke, særlig i mageregionen. Jeg trener mye mageøvelser, sier Ghayas Zahid.

– Rekdal mener du tas hardere av motstanderne nå, at de er mer oppmerksomme på deg?

– Det er en del av det å være fotballspiller. Jeg skal være forberedt på det, og jeg skal takle det.

– LSK i neste kamp..?

SE VIDEO: - Jeg kan nok bli litt cocky

– Kjemper om seriegull

– Det er alltid veldig kule kamper. Tøffe, med herlig stemning på tribunen. Jeg gleder meg stort til mandagens kamp.

– Rekdal tør ta ordet seriegull i sin munn nå. Hva sier du?

– Det er jeg veldig enig i. Vi må kunne si det nå. En titt på tabellen, og man ser det. Rosenborg kommer til å avgi flere poeng, selvsagt. Vi skal spille noen veldig viktige kamper. Vi starter med LSK hjemme og Stabæk borte. Jeg mener vi vinner begge de to. Så har vi Tromsø hjemme, og skal vi ha muligheter til gull, må den vinnes. Så skal vi til Trondheim og møte Rosenborg. Her er det muligheter, sier Zahid.

LES OGSÅ: – Er for ustabil

Joker mot LSK

– Får vi en Ghayas Zahid tilbake i toppform utover nå, så styrker det oss vesentlig. Det er ikke å legge press på ham, for han tåler dette. Han kan bli utslagsgivende allerede mot Lillestrøm på mandag, sier trener Kjetil Rekdal.

– Det kjenners veldig bra ut i kroppen nå. Vi har trent knallhardt etter ferien, i går løp vi bare litt. Overskuddet kommer, avslutter Ghayas Zahid.

LES OGSÅ: Ekte VIF-helt fra Oslo øst