Sport

Fastemåneden felte Skeid

(Holmen - Skeid 3-2): Halve Skeid-laget praktiserer fastemåneden ramadan. Det ble mer og mer tydelig i solsteika i Asker lørdag. - Et problem for oss som klubb, sier trener Kjell Sverre Hansen Wold.

1 av 3

Av Per Erik Moen

HOLMEN ARENA  (Dagsavisen): - Jeg forstår at våre unge spillere gjør som deres foreldre sier, men å praktisere ramadan er ikke forenlig med toppfotball, sier Skeid-treneren til Dagsavisen.

Ifølge muslimsk skikk skal man under ramadan ikke innta verken mat eller drikke fra soloppgang til solnedgang. Temperaturen kom godt over 20 grader på Holmen lørdag ettermiddag. Og Skeid-spillerne hanglet mer og mer utover i 2. omgang i bunnoppgjøret i 2. divisjon, avdeling 1.

- Ramadan startet torsdag morgen, så jeg merker det godt. Jeg ble svimmel ganske tidlig i kampen, sa Jibril Bojang til Dagsavisen etter kampslutt. Han ble tatt av rett før pause.

- Er det ikke slik at en Imam kan gi fritak eller utsettelse av fastetiden?

- Koranen foran alt

- Jo, det er riktig. Jeg og andre praktiserende Skeid-spillere har snakket med våre veiledere om dette, men vi har valgt å følge Koranen. Der står det at man skal faste under ramadan. Koranen går foran alt, sier Jibril Bojang videre.

20-åringen er født og oppvokst i Oslo, sønn av gambiske foreldre.

- Min far krever at jeg faster. Men, som sagt, er det også mitt valg. Jeg følger Koranen, sier Rødtvedt-gutten.

Skeids trener Kjell Sverre Hansen Wold sier Skeid er en flerkulturell klubb, med mye positivt i tilknytning til det, men at det også byr på utfordringer.

- Ingen av spillerne får lønn for å spille for oss, så i og med at dette er hobbyen deres, er det lite vi som klubb kan kreve av dem. Men det er klart det er et stort problem når fem av 11 som startet kampen, og to av de som ble byttet inn, ikke hadde spist eller drukket iløpet av hele dagen. Stallen vår er ikke så bred at vi kunne kjøre innpå flere som ikke praktiserer ramadan, sier Hansen Wold videre.

- Grusomt dårlig

Skeid leverte en begredelig kamp lørdag ettermiddag. Og, la det være helt klart; bortsett fra unge Jens Braathen Rongved, var hele Skeid-laget langt under pari.

Når Holmen så framstod like tannløse og svake, ble 1. omgangen et eneste langt gjesp. Ingen målsjanser, tamt og initiativløst. Fem mål etter hvilen bidro til økt underholdningsverdi, men her spilte slitne spillere altså inn.

Skeids eneste lyspunkt, Jens Braathen Rongved, var langt nede etter kampslutt:

- Vi gjør en helt grusom kamp. Vi gjør for mange feil. Vi er for dårlige i begge boksene. De kommer alt for lett til sjanser. Vi har for dårlig tempo. Og vi gjør for mange tekniske feil, sier midtbanedirigenten i Torshov-laget.

- Det var ikke lite..?

- Nei, dette var så langt under pari. Jeg er veldig skuffet.

- Ja, dette er sesongens dårligste kamp fra vår side. Vi møtte et svakt lag, og skulle hatt med oss poeng herfra, sier Skeid-treneren.

- Kamp om å "overleve"

1-0: Straffespark. Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård er ute i feltet og feller motstander. Dommer gir gult kort. Burde det vært rødt? Uansett; Jonathan Storvik Dixon feide inn 1-0 til hjemmelaget. Da var det spilt i 57 minutter.

Tre minutter senere ble det tent et håp i den slitne Skeid-leiren. Johnny Buduson utlikner, men bare fire minutter senere scorer hjemmelagets  Erblin Llullaku, og da samme kar sender inn 3-1 fem minutter før slutt, hjalp det lite at Bruno Miguel Santos Leite reduserte på overtid.

- Blir dette nå en kamp om å overleve i divisjonen, Hansen Wold?

- Ja, det blir det, sa en meget tydelig skuffet og frustrert Skeid-trener til Dagsavisen etter kampslutt i Asker lørdag.

- Enig, sier Jens Braathen Rongved.

- Din kontrakt går ut etter denne sesongen. Blir du i Skeid?

- Jeg vet ikke, sier unggutten, så tenker han seg om, og avslutter:

- Jo, jeg tror jeg blir i Skeid.

PS. Dette var Holmens første seier i år. Dermed ser bunnstriden slik ut på tabellen, nedenfra: Lyn (1 poeng), Holmen (5), Skeid (7), Ullern (7). Lyn og Ullern møtes på Bislett søndag.